Al Qudra järved

Dubail on iga aastaga pakkuda rohkem ja rohkem. Talvekuudel on Al Qudra piirkond väga populaarne siinsete elanike seas. Me käime seal telkimas, niisama BBQ tegemas, sportimas ning loodust nautimas.

Al Qudra koosneb mitmest järvest, millest kõige kuulsam on “armastuse järv”. Järv on südame kujuline ning seal elavad luiged, pardid ja kalad. Ümber järve on matkarada ning mööda kallast on korralik jooksurada.

Kui lähete Love Lake’i juurde, siis veedate seal kindlasti paar tundi minimaalselt. Järvede juures on tualettruumid, kuid seal ei ole ühtegi müügiputkat. Seega kogu toidu- ja joogikraami peate endaga ise kaasa võtma.

Al Qudra järv on kõige suurem, kuid kõige igavam. Mulle endale meeldib ka Flamingo järv. Nii nagu nimigi ütleb, siis seal elavad flamingod. Nad ei tule üldiselt inimestele väga lähedale, kuid neid on võimalik vaadelda distantsilt. Linnuhuvilistel soovitan kaasa võtta binokli, sest eriti talvekuudel on mitmeid linnuliike meil siin talvitumas.

Kui Qudra järvedest eemale sõita on avatud kõige uuem järv, mille nimeks on Expo2020. Selle järve juurde on plaanitud ka suur vaateplatvorm koos kohvikutega ning infokeskusega. Expo järve lähedal on tihti ringi liikumas näha nii gaselle kui ka araabia orükseid.

Mulle meeldib seal käia päikesetõusu ajal. Sellel ajal on kõik nii vaikne, inimesi vähe ning päike pole veel päeva kuumaks kütnud. Al Qudra ei ole tavapärane turismilõks, kuid aegajalt olen sinna kliente viinud. Eriti neid, kellele meeldib loodus ning kes on valmis vara ärkama 🙂

Al Qudras on ka Emiraatide pikim jalgrattarada. Varahommikul näete, kuidas sajad ratturid seal oma trenni teevad.

Al Qudra jääb linnast nii eemale, et see ei ole kindlasti koht, kuhu taksoga minna. Samuti ise autot rentides ei pruugi te jõuda iga järve juurde. Ma soovitan sinna minna kogenud juhiga. Kuigi sedaaniga saab hakkama oleks hea sõita maasturiga. Mitte ühegi järve juurde ei lähe asfalteeritud teed.

Samas oleks ju ka hea, kui keegi annaks ülevaate sealsetest looma- ja linnuliikidest ning saaksite juurde infot, mida wikipeediast ei leia 😆

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s