Puhkus Emiraatides Covidiga

Alates märtsist on elu pea peale pööratud. Emiraatides on päris palju nakkusjuhtumeid, kuid enne kui vaatame nakatunute arvu, peaksime vaatama ka, kui palju tehakse iga päev teste. Meedia nii Eestis, AÜE-s kui ma kogu maailmas annab meile positiivsete testide arvu, kuid mitte suhtarvu. Seega ei saa me kunagi tõelist ülevaadet. Samuti ma usun, et nakatunute arv ise ei olegi nii tähtis, kui inimeste arv, kes vajavad haiglaravi või toetatud hingamist. Lihtsalt puusalt numbrite tulistamine on minu hinnangul mõttetu paanika tekitamine.

Väga raske on kirjutada reeglites puhkajatele Emiraatides. Otsuseid võetakse vastu ja muudetakse peaaegu iga nädal. Juunis toimusid meil muudatused pea iga paari tunni tagant 🙂

Hetkel on kinnitatud reegel see, et kõik inimesed, kes soovivad AÜE-sse siseneda, peavad ette näitama negatiivse Covidi testi. Test ei tohi olla vanem kui 96h. Väga oluline punkt siin on tähele panna, et test peab olema 96h või vähem tehtud, mitte testi tulemus! Kui mingil põhjusel Dubai või Abu Dhabi lennujaam ei aksepteeri teie testitulemust koduriigist, siis tehakse teile siin lennujaamas uus test. Turistid saavad üldjuhul testitulemuse kätte loetud ajaga.

Kui teie test peaks osutuma positiivseks, siis jääte karantiini ning kõik kulud jäävad teie kanda. Emirates Airlines ja FlyDubai pakuvad klientidele Covidi kindlustust. Selleks, et nad teie karantiini- ja haiguskulud hüvitaksid, peaksite suutma tõestada, et saite viiruse nende lennul.

Kui maandute Dubai lennujaama, siis võite edasi liikuda kõikidesse teistesse Emiraatidesse. Nüüd ka Abu Dhabisse. Abu Dhabi lubab ilma täiendava testita emiraati siseneda, kui Dubaisse maandumisest ei ole möödas rohkem kui 2 päeva. Hetkel peavad kõik Abu Dhabi külastajad tegema uuesti testi peale iga 6 päeva. Teistes emiraatides sellist nõuet ei ole.

Kui maandute Abu Dhabi lennujaama, siis viimase info kohaselt antakse teile käepael, mida peate käe peal hoida 14 päeva või kuni riigist lahkute. Nii hoitakse teil kõigil silm peal 🙂 Abu Dhabi kinnitas, et nad hakkavad ka turiste otse Abu Dhabi lennujaama lubama. Hetkel on segane mulle see, et kas ka käepaelaga turistid peavad iga 6. päeva tagant testi tegema või mitte. Kes seda teab. Võimalik, et enne kui ma selle artikli lõpetan, on meil juba uued muudatused 🙂

Turistina puhkama tulles peate Dubais ja Abu Dhabis kogu aeg maski kandma – ka tänaval. Teistes emiraatides on nõue maski kanda vaid siseruumides ja parkides. Enamus poode ja restorane ja teemaparke pakuvad ka tasuta maske ja kindaid sissekäigu juures ning teie kehatemperatuuri mõõdetakse.

Suur pluss reisida hetkel siia on see, et riik on turistidest peaaegu tühi. Seega ei ole teil kuskil järjekordasid. Kuna hotellid on tühjad, siis enamus hotelle teeb tasuta upgrade kõrgema kategooria tubadesse jne.

Hotellide täituvus on suur nädalalõppudes, siis meiesugused kohalikud käivad sõprade ja peredega puhkamas. Nii nagu üle maailma, on ka Emiraatides suurenenud siseturism, sest kokkuvõttes vajame me kõik ju vaheldust igapäeva rutiinist.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s