Eksootiline Uganda

Selle talve eksootilise reisi olen valinud Ugandasse. 10 päeva eksootikat ning ekvaatori ületamist. Võimalus matkata ning näha ehedat Aafrika loodust. Ega ilmaasjata Ugandat Aafrika pärliks ei kutsuta 🙂

1. Päev: Tallinn – Entebbe
Lend Tallinnast Entebesse vahemaandumisega Istanbulis.
Tallinn – Istanbul 13:00 – 17:25
Istanbul – Entebbe 19:35 – 03:55
Transfeer lennujaamast Entebbe hotelli. Ööbimine Entebbes Forest Cottage’is.

Ziwa Ninasarvikute varjupaik
 1. Päev: Entebbe – Nakasongola – Ziwa ninasarvikute varjupaik
  Peale hommikusööki sõidame Ziwa ninasarvikute varjupaika, kus ootab meid jalgsimatk Lõuna-Aafrika laimokk-ninasarvikute juurde. Kuna salakütid on hävitanud loodusest kõik nimetatud laimokk-ninasarvikud, on see liik uuesti riiki sisse toodud. Õhtul sõidame linna panoraamvaateid nautides tagasi Kampalasse. Õhtusöök ja ööbimine Forest Cottage’is.Lõunasöök ekskursiooni käigus on hinnas.
Kampala
 1. Päev: Kampala linnaekskursioon – Kibale rahvuspark
  Peale hommikusööki tutvume linnaekskursiooni käigus Kampala linnaga ning edasi suundume Kibale rahvusparki. Teel Kibalesse läbime mitmeid teeistandusi ja teeme peatuse Fort Portalis. Pärastlõunal jõuame oma peatumispaika. Õhtusöök ja ööbimine hotellis Mountains of the Moon.
  Lõunasöök ekskursiooni käigus on hinnas.
Kibale rahvuspark
 1. Päev: Šimpansite matk – Kuninganna Elizabethi rahvuspark
  Peale hommikusööki ootavad meid ees matk šimpansite juurde ja imeline troopiline mets. 795 km2 suurusel territooriumil laiuvat Kibale rahvusparki peetakse üheks kaunimaks troopilise metsaga alaks Ugandas. Kibale on koduks 13-le erinevale primaadiliigile, sh šimpansitele. Rahvuspargi kõrgeim punkt ulatub 1590 m üle merepinna. 
  Peale lõunasööki suundume Kuninganna Elizabethi rahvusparki, mis on saanud nime Inglismaa kuninganna järgi ning on üks kuulsamaid ning populaarsemaid rahvusparke Ugandas. Rahvuspargist avanevad imelised vaated Edwardi järvele, Ishasha jõele ja Rwenzori piirkonnale. Õhtul sõidame meie peatumispaika Queen Elizabeth Bush Lodge´i (bassein puudub), kus ootab meid ka õhtusöök.
  Lõunasöök ekskursiooni käigus on hinnas.
Kazinga Kanal
 1. Päev: Kuninganna Elizabethi rahvuspark – Kazinga Kanal
  Varahommikune safari Kuninganna Elizabethi rahvuspargis, kus elab üle 100 imetaja, kelle hulgas on lõvid, jõehobud, piisonid, leopardid, hüäänid, elevandid ja metssead.  Primaatidest on esindatud šimpansid, mustad, valged, sinised ja punased Colobuse ahvid, punasaba-ahvid ning paavianid. Lõunaks saabume tagasi lodge´i, kus ootab meid lõunasöök. Pärastlõunal jätkame oma päeva paadisõiduga Kazinga kanalil. Kuninganna Elizabethi rahvuspark omab kõigi Uganda rahvusparkide seas kõrgeimat bioloogilise mitmekesisuse reitingut alates avatud savannist kuni soode ja tiheda vihmametsani, Katwe kraatrist kuni Edwardi järveni. Õhtusöök ja ööbimine Queen Elizabeth Bush Lodge´is (bassein puudub).
  Lõunasöök ekskursiooni käigus on hinnas.
Bunyoni järv
 1. Päev: Bunyoni järv
  Peale varajast hommiksööki sõidame ühte kaunimasse paika Ugandas – Bunyonyi järve äärde. Bunyonyi tähendab kohta, kus on palju väikesi linde. Teel järve äärde avanevad kaunid vaated Uganda mäenõlvadele. Seda piirkonda kutsutakse ka  „Uganda Šveitsiks“. Õhtusöök ja ööbimine Bird´s Nest Resortis. Lõunasöök ekskursiooni käigus on hinnas.
Gorilla matk Ugandas
 1. Päev: Gorilla Matk või Batwa küla ja/või paadisõit
  Hommikusöök hotellis. Kõiki, kellel on soovi saada osa tõelisest Elu Kogemusest ning näha gorillasid vabas loodusest, ootab varahommikune gorillamatk. Tegemist on vaieldamatult ühe põnevaima metsiku loodusega seotud kogemusega kogu maailmas. Matk kestab 2-6 tundi ning on väärt iga sellel veedetud minutit. Matkajuhiks on kogenud pargivaht, kes jutustab meile huvitavaid lugusid kohaliku floora ja fauna ning gorillade elu-olu kohta.. Gorillamatk ei ole odav – 700 USD, millest 95% moodustub loa saamise hind gorillade juurde. Gorillamatka peab Eestist ette tellima, sest meil on tarvis aega lubade taotlemiseks. Peale loa saamist ei ole gorillamatka võimalik enam tasuta tühistada!
  Kui varahommikune matk ei paku huvi, siis gorillamatka võib asendada Batwa küla ekskursiooniga (20 USD) ja/või paadisõiduga Bunyonyi järvel (30 USD). Õhtusöök ja ööbimine Bird´s Nest Resortis.
  Lõunasöök ekskursiooni käigus on hinnas.
Mburo rahvuspark
 1. Päev: Mburo järve rahvuspark
  Peale hommikusööki sõidame Mburo järve rahvusparki. Juba rahvuspargi väravate juures jalutavad impalad ja sebrad. Mburo rahvuspark näeb välja justkui mosaiik – kaljused alad vahelduvad kuivade nõlvade, avatud ja kaetud savannide, metsade ja soodega. Selline vaheldusrikkus on põhjuseks, miks Mburo rahvuspargis on avastatud kokku 313 erinevat linnuliiki. Õhtusöök ja ööbimine hotellis Rwakobo Rock.
  Lõunasöök ekskursiooni käigus on hinnas.
Batwa küla
 1. Päev: Hommikune jalutuskäik rahvuspargis – Entebbe
  Varahommikune jalgsimatk rahvuspargis. Hommikusöök hotellis. Õhtul suundume ekvaatorit ületades Entebbesse. Vaba õhtupoolik Entebbes. Õhtusöök ja ööbimine lennujaamahotellis.
  Lõunasöök ekskursiooni käigus on hinnas.
 1. Päev: Entebbe – Tallinn
  Öine transfeer lennujaama, kus ootab meid lend vahemaandumisega Istanbulis. Õhtune saabumine Tallinna.
  Entebbe – Istanbul 04:50 – 11:25
  Istanbul – Tallinn 14:45 – 17:10

Majutus:

Rwakobo Rock Lodge


Hind sisaldab:
• Lennupilet Tallinn – Entebbe – Tallinn
• 9 ööd majutus koos hommiku-, lõuna- ja õhtusöökidega (juhul, kui kui sooja lõunasööki pole võimalik pakkuda, pakitakse kaasa piknikulõuna)
• Transport 4×4 Landcruiser džiipidega
• Kõik sissepääsupiletid ja rahvusparkide piletid (va Gorillamatk ja lisaeksursioonid)
• Joogivesi kogu reisi vältel
• Jootrahad safarijuhtidele ja giididele
• Inglise keelne giid ja eestikeelne reisisaatja

Hind ei sisalda:
• Uganda viisa (e-viisa 50 USD)
• Reisikindlustust
• Jooke lõuna- ja õhtusöökide juures ning isiklikke kulutusi

Lisaekskursioonid:
• Gorillamatk 700 USD (ettetellides Eestist)
• Batwa külaekskursioon 20 USD
• Paadisõit 30 USD

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s