Kultuurišokk Malaccas

Esimene reaalsus oli piiriületusel, et nüüd on see rikkus ja luksus seljataha jäetud. Saime kokku oma Malaisia giidiga ning meid suunati ilusasse roosasse bussi. Teekond Malacasse peaks kestma 3-4 tundi, kuid meie bussijuht ei olnud kõige teravam pliiats. Hiina uue aasta tõttu oli teedel ka tavatust rohkem autosid. Sellegi poolest suutis ta sõita maanteel 50-60 km/h. Ja kui ta unustas ennast meie giidiga lobisema, siis kiirus kukkus veelgi.

Meile tehti pissipeatus ning seal olid sellised tänavatoidu letid. Kuigi mulle meeldib aasia toit, siis need lõhnad olid minu jaoks vastu võetamatud. Ma suutsin sealt süüa ainult aurutatud maisi 🙂

Pärast piinarikkaid tunde jõudsime ajaloolisesse Malacasse. Meie päev algas Jokker tänavalt, mis oli kuulus “Punaste laternate tänav”, kuni britid kogu lõbu ära rikkusid ning hakkasid seal antiiki müüma 🙂 Me tegime seal väikese jalutuskäigu ning lõunasöögi peatuse. Huvitaval kombel maandus enamus grupist samas söögikohas 🙂

Toit oli hea, alkohol oli soodne ning tuju oli hea. Kellaaeg hakkas peale suruma ning pidime tagasi bussi minema. Haarasin oma siidri ning poole tee peal mõtlesin, et kas ma üldse tohin alkoholipudel näpu vahel mööda Malaisia tänavaid jalutada? Keegi mind igaljuhul kinni ei pidanud.

Edasi liikusime Malacca jõekruiisile. See oli ilus ning näitas tõelist ajaloolist Malaccat – jihvtid väikesed ja värvilised poekesed ja kohvikud mööda Malacca jõge. Meie kapten näitas meile silla all chillivat varaani.

Jõekruiis oli ühe suunaline ning me lahkusime paadist Malacca keskuses. Seal oli suurelt välja toodud Portugali laev ning kõige suurem sagimine toimus selles piirkonnas.

Meie programmis oli ka kahe portugali kindluse külastamine. Mõlemad said hävitatud brittide poolt. Famosa kindluse kompleks oli paremini säilinud ning seal oli ka kõige rohkem turiste. Mööda treppe sai ronida kindlusesse, kuid seal olid ainult varemed. Hea võimalus oli sealt vaadata Malacca linna panoraami.

Teine kindlus, mille nime ma ei mäleta oli suhteliselt mõttetu. Seal lubati küll ilusaid vaateid, kuid puud ja põõsas olid seal suured. Põhimõtteliselt oli seal ilus “võsavaade”. Selle koha ainuke pluss olid ahvid. Nemad tegid selle koha huvitavaks.

Malaccas külastasime ka vanimat ning tähtsamat hiina templit. Ajalooliselt on antud piirkond kingitud malaisia sultani poolt hiina rahvale sõpruse märgiks, kui sultan soovis abielluda Hiina printsessiga. See ala on selline väike küngas, kus asub hiinlaste surnuaed. Kuna rohelist ala Malacca linnas ei ole palju, siis mitmed tervisesportlased käivad seal haudade vahel jooksmas 🙂

Malacca ekskursioon oli sellega läbi ning võtsime paaritunnise bussisõidu Kuala Lumpurisse. Muret tegi ainult see, et sinna viis meid ka sama bussijuht, kes ilmselgelt nautis meie seltskonda võimalikult kaua 🙂

Kõik vahepeatused, mis meile kogu Malaisia reisi juures tehti olid omamoodi: a) WC-d on kehvas seisus ning oma paber tuleb alati kaasas kanda b) nad müüvad igal pool duriani. See haiseb jubedalt. Ma ei teagi kumb on hullem hais? Kas puhastamata WC või durian? 🙂

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s