Singapuri öösafari

Singapuri loomaaed on võitnud mitmeid rahvusvahelisi auhindu. Üks tuntumatest toodetest on Singapuri öösafari. Meie võtsime SIC tuuri ning meile tuldi hotelli järgi väikese minibussiga.

Minibuss viis meid kogunemispunkti, kus meid võeti peale suure bussiga. Ma maksin infoletis ekskursiooni eest ning meile anti kleepsud. Singapuri linnast kestis sõit loomaaeda ca 50 min. Meie kohalik giid oli väga huvitav. Kõige pealt rääkis, mis on seadusega lubatud ja mitte ning andis väga kindla käega ülevaate meie õhtust.

Ainuke tõsiselt naljakas seik oli see, kui ta tutvustas, et oleme jõudnud loomaaeda ja vaadake paremat kätt on hiinlased 🙂 Ta propageeris ka loomaaia tualettruume. Need pidavat olema võitnud mitmeid auhindu oma “avatud konseptsiooni” poolest. Läksin siis ka huviga seda ilmaimet vaatama. Minu jaoks nägi see välja kui tavaline avatud peldik.

Meile anti aega natuke shoppata ning siis suunati meid juba rongi. Öösafari algas. Rong sõidab pimedas puude vahel ning iga natukese aja pärast avanevad väljad, kus on loomad. Loomad on inimestest eraldatud kas kraavi või madala aiaga. Ainult tiigrite juures oli klaassein. Rongisõit kestis ca 40 min. Pilte sellest teekonnast väga häid teha ei saa, sest välku ei tohi kasutada ning ring on pidevas liikumises.

Peale rongisõitu on aega teha jalgsimatk erinevatel matkaradadel. Meie võtsime giidi poolt soovitatud kollase raja.

Kindlal kellaajal on ka amfiteatris loomade etendus. Sinna tekib meeletu järjekord, kuid see järjekord liigub kiiresti. Meie ei näinud etendust lõpuni, sest kogunemise kellaaeg surus peale. See oli minu kui turismitöötajal esimene terav küsimus. Miks ei arvestata ekskursiooni pakkudes sellega, et inimesed selle show ka lõpuni näeksid? Giid küll väitis, et see ei ole midagi erilist, kuid see osa, mida ma nägin, see meeldis mulle.

Kokkuvõttes oli Singapuri öösafari päris huvitav. Samas kui oled käinud õigetel safaritel, siis ükski loomaaia toode ei suuda seda õiget vahetut kogemust üle trumbata 🙂

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s