Amman – pidevalt muutuv ja suurenev

Amman on Jordaania pealinn ning samas ka suurim linn Jordaanias. Nikal Traveli programmis ei ole meil palju aega Ammani avastada, kuid see-eest näeme palju muud.

Amman ei ole mingi odav araabia linn nagu paljud arvavad. Meil on kujutluspildis Egiptus, mille rannakuurortites saab isegi vaesem eestlane end tunda, kui kuningas! Jordaania on odavam kui Iisrael, kuid kindlasti mitte soodsam kui Eesti. Seega arvestage sellega, kui Jordaaniat avastama tulete.

Amman on suur metropol pea 4 miljoni elanikuga. Panoraamekskursiooni raames sõidame mööda vanast Rooma teatrist, vanalinnast, teeme pildistamisepeatuse mošee juures ning peatume ka Ammani tsitadelli juures. Amman ei ole linn, kus iga nurga peal oleks midagi ajaloolist, kuid Ammanil on oma võlu.

Erinevalt teistest araabia riikidest on Jordaanias ja just Ammanis ka alkohol kergesti kätte saadav. Jordaania toodab kohalikku veini ja õlut, kuigi ka importalkohol on kätte saadav. Jordaania alkoholist kirjutan kunagi eraldi.

Kuigi Ammanis on 4 miljonit elanikku, ei ole seal suurt kaubandust nagu arvata võib. Seal ei ole ei Dubai Malle ega ka Oxford tänavat. Kuigi kaubanduskeskuseid on mitmeid on nad jätnud minu jaoks rohkem sellise Kadaka turu mulje.

Ammanis on elanikkond väga mitmekesine. Nii võite läbi sõita suhteliselt tagasihoidlikest piirkondadest,kus on end sisse seadnud endised pagulased, kui ka rikastest piirkondadest, kuhu on end sisse seadnud eri riikide saatkonnad ja konsulaadid. Iga aastaga tõuseb linnas ka uusi kõrghooneid.

Amman ei pruugi olla linn, kus nädal aega on tihe graafik, kuid 3-4 päeva on piisav, et nautida ja avastada Jordaania pealinna.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s