Päev Londonis

Ma ei ole suur Londoni fänn, kuid vanematele sai lubatud, et peamised vaatamisväärsused me vaatame ära. Õnneks mu vanemad on lahedad ningei pirtsuta ning nad samuti ei sunni mind ühest kirikust ja muuseumist teise käima 🙂

Alustasime hommikul vara ning võtsime metroo Londoni kesklinna. Jalutasime London Eye´st mööda ning jõudsime Londoni Akvaariumi juurde. Me veetsime seal vähemalt 2 tundi ning koht, mida soovitan kõigile. Hästi üles ehitatud ning hariv. Mulle ja vanematele meeldis see koht kohe väga. Peale akvaariumit jalutasime üle silla ning vaatasime tellingutes olevat Big Beni ja Westminter paleed. Big Beni ees müüs üks aktiivne noorhärra Trumpi pildiga WC-paberit. Võimalik, et ta oli messias ja nägi juba ette suurt tualettpaberi kriisi 🙂 Jalutasime läbi St. Jamesi pargi ning tegime kohustusliku peatuse ka Buckinghami palee ees. Mööda The Malli liikusime The Trafalgar Square´le, kus saime teha ka väikese kohvipeatuse. Natuke puhanuna ning keha kinnitatuna jätkasime oma teekonda Piccadilly Circus´le. Seal oli meil eelnevalt ostetud piletid The Body Worlds muuseumisse.

Praegu on The Body Worlds näitus avatud ka Tallinnas T1 kaubanduskeskuses. Soovitan kõigil sinna minna. Väga erakordne ning unikaalne kogemus.

Teil ei lubata sisse minna suurte kottidega. Sissepääsu juures on kohe hoiukapid. Neid on seal kahes erinevas suuruses, vastavalt kui suure pagasiga linnas ringi jalutate. Kui te isegi ei külasta muuseumit, siis ei ole keelatud oma kotte sinna raha eest hoiule jätta. Hea idee, kui olete juba Londonis palju shopanud ning asute Piccadillys.

Samuti ei ole lubatud muuseumis sees pilti teha. Muuseum oli vist üle 4 korruse kui õigesti mäletan. Hakkate viimasest korrusest allapoole tulema. Mis teeb muuseumi ainulaadseks? Kõik inimkehad, mida eksponeeritakse on lihast ja luust inimesed, kes on oma kehad annetanud muuseumile. Neid säilitakse balsameerimismeetodil. Inimkehad on asetatud erinevatesse poosidesse, et näidata kuidas näiteks toimivad lihased jalgpalluril või tennisemängijal. Välja toodud on ka palju erinevaid huvitavaid fakte inimkehast ja selle toimimisest. Minimaaselt võtke aega 2h, kuid kui soovite kogu infot läbi lugeda, siis reaalne ajakulu 3-4h.

Ühe seina peal on ka suur tahvel, kus on külastajate käest küsitud, et mida sa teeksid kui sa sureksid homme. Kui ma selle küsimuse isale esitasin, sain vastuseks, et mitte sittagi 🙂 Nii minu isa aus vastus ka muuseumi seinale rändas 🙂

Meie viimane külastuspaik Londoni kesklinnas oli Hyde Park ja Oxford Street. Hyde Pargis hakkas vihma sadama ning ma sain sealt ka elu halvima ja kallima Hot Dogi 🙂 Väljas oli juba pime ning võtsime tagasi suuna metrooga Stratfordi. Stratfordi raudteeperoonilt maha astudes tajusin ka vanematel kergendust, et olime oma väikesesse ja armsasse linnakesse tagasi jõudnud.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s