3-päevane Safari Nairobist

Mul oli Keenias väga vähe päevi ning kindlasti on see koht, kuhu ma lähen tagasi. Nii palju jäi avastamata. 3-päevae safari Masai Marasse või tunduda liiga lühike, kuid minu jaoks oli see piisav. Võib olla oleks lisanud veel ühe päeva, et ära käia Nakuru järve ääres, kus oleks ka ninasarviku ära näinud 🙂

Kui te võtate safari Nairobist, siis tehke selgeks, kas teile tullakse hotelli järgi või peate ise kogunemispunkti minema. Kui te ei jää Nairobi kesklinna, siis võite 99% kindel olla, et peate võtma ise takso või Uberi või maksma lisatasu, et teid kohale toodaks.

Keenias toimuvad safarit kahte tüüpi sõidukitega. Soodsam on võtta minibuss, millel tõstetakse katus kõrgele, kui rahvusparki jõuate või saate võtta safari ka tavalise jeepiga. Mina võtsin ja proovisin minibussi. Ma olin küll alguses skeptiline, kuidas selline buss rahvuspargis vastu peab, kuid ka jeepid teoreetiliselt peaksid püsima sõiduteel 🙂

Sõita Masai Marasse koos pildistiamispeatuse ja lõunasöögiga kestis üle 7 tunni. Viimane tund teekonnast ei olnud ka enam asfaltteed. Juht küll hoiatas, et hoidku me kaamerad lähedal, sest võime loomi näha. Peale gasellide ja sebrade ei näinud ma seal kedagi. Lõunaks jõudsime oma safari laagrisse.

Saime kätte toad ning ka seal oli mul blond hetk. Ma ju teadin, et ööbime telkides, kuid ma siiski jäi retseptsiooni toavõtit ootama 🙂 Kohe sai selgeks, et toavõtme asemel on WC rull ning 2 seepi 🙂 Ma võtsin ka muidugi Eco laagri, mis andis juba aimu, et liigseid mugavusi ei maksa otsida. Kuigi telk oli oodatust parem.

Ma olin valmis ööbima sellistes matkatelkides ning jooksma laagri keskväljakule kokku, et saada pissile ja pesema 🙂 Selles osas võin öelda, et reaalsus ületas ootused. Telk oli korralik ca 2m kõrge. Telgis oli elekter, korralik voodi ning privaatne pesemisnurk wc-ga. Väga fine.

Saime nii tunnikese puhata ja meie start rahvusparki hakkas pihta. Õhtul ootas meid paaritunnine päikeseloojangu safari. Rahvusparki minnes (vähemalt esimesel päeval) peavad kõigil olema kaasas passid. Teid registreeritakse rahvuspargi väravas. Seni kuni juht tegeleb bürokraatiaga ronivad masai naised oma suurte tissidega läbi autoakna, et pakkuda teile kõikvõimalike suveniire ja ehteid. Ma olin ettenägelik. Kui ma nägin seda kaarnakarja, siis ma lihtsalt sulgesin enda pool oleva akna. Teised noored minu bussis ei olnud nii targad. Üks saksa neiu suutis tüütud müüjad suunata belgia poisile öeldes, et tema kindlasti soovib midagi osta 🙂

Esimese päeva õhtul olime pargis paar tundi ning lahkusime päikeseloojangu ajal. Tagasi laagrisse jõudes ootas meid juba õhtusöök. Toiduvalik ei olnud rikkalik, kuid kindlasti ei jäänud keegi seal ka nälga.

Järgmine päev alustasime vara hommikul, et näha päikesetõusu. Sellel päeval olime pargis kokku 11h. Enamus ajast nautisime vaateid ja loomi autoaknast, kuid saime ka paaril korral välja pissile ning tegime ka peatuse Keenia – Tansaania piiril. Lõunat läksime sööma Mara jõe jäärde. Seal tegime pargivahiga jalutuskäigu mööda Mara jõe kaldaid. Vaatasime, kuidas jõehobud elavad, nägime ära ka Mara jõe illegaalse piiripunkti, kus kohast knuud karjadena Keenia-Tansaania piiri ületavad ning jõudsime tagasi oma pikniku koha juurde. Meie juht Max oli super, kuid temast lähemalt mõnes muus artiklis.

Lõuna oli firma poolt meile kaasa pakitud ning iga päeva kohta oli meil ka hinnas liiter vett. Kogu 3 päevase safari jooksul olid meil kõik toidukorrad hinnas. Müts maha selle ees, et ei olnud mingeid varjatud kulusid.

Viimase päeva hommikul oli lisatasu eest võimalik minna Masai külasse. Mina sellest loobusin ning avastasin omapead natuke moodsamat Masai küla oma plekkkatustega 🙂 Seal ma sain endale ka uue sõbra, kes olevat kohalik Keenia turist Nairobist. Eks ta tahtis teada, kas olen vaba ja vallaline. Nii palju olen ma aastatega targemaks saanud, et tark on alati öelda, et olen mitme lapse ema ja abielus 🙂 Nii lahtus ka selle mehe huvi. Hüvasti jättes rõhutas, et pean oma mehele ütlema, et kui ta mind ei hoia ning laseb üksinda reisida, siis on maailmas palju mehi, kes on valmis ta koha endale võtma 🙂

Tagasiteel tegime lõunapeatuse ja seal toimus ka autode vahetus. See on kahe maantee ristumiskoht ning seal pakitakse inimesed ümber vastavalt tellitud safarile. Kes lähevad tagasi Nairobisse ja kes jätkavad teekonda Nakurusse.

Kui ma tellisin safari, siis oli võimalik maksta kahese telgi eest või ühese eest. Kuna ma olin reisil üksinda, siis otsustasin, et 30 USD ei ole summa, mille pärast oodata üllatust ja näha kellega sind samasse tuppa pannakse. Mina maksin safari eest 320 USD ja kaheses toas ööbimine on 290 USD. See on ööbimisega Budget Eco Campis. Te võite ka sama programmi eest maksta tuhandeid dollareid, kui soovite luksust ja privaatsust.

320 USD sisaldas:

  • 2 ööd majutust üksinda telgis
  • transfeer Nairobi – Masai Mara – Nairobi
  • 1 liiter vett igaks päevaks
  • 2 päeva rahvuspargi piletid
  • hommiku-, lõuna- ja õhtusööke

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s