Masai Mara

Masai Mara on päris tilluke rahvuspark, kui võrrelda seda Serengeti või Tsavo Ida ja Lääne rahvuspargiga. Hoolimata oma väiksusest näete seal palju loomi ning ta on ka looduslikult väga kaunis.

Masai Mara on Keenia-Tansaania piiril. Edasi on ta juba Tansaania alal Serengeti nime all. See on piirkond, kus toimub kaks korda aastas suur ränne. Juulis Tansaaniast Keeniasse ja oktoobris tagasi Tansaaniasse.

Mina magasin suure rände maha ning Aafrika lollimad loomad, knuud, olid juba üle Mara jõe Tansaaniasse põgenenud 🙂

Mina jäin Masai Marasse kaheks ööks. Esimese päeva õhtul läksime nö päikeseloojangu safarile. Selle paari tunnise safari jooksul nägime juba lõvisid, elevante, pühvleid jne. Isegi kui te ei näe kohe palju loomi, siis loodus on Masai Maras imeline. Ta jääb mägede vahele orgu ning päikese loojudes on seal imeline valgus.

Päikese loojudes tulime pargist välja ning läksime puhkama. Järgmisel päeval oli meil start juba kell 6 hommikul. Nautisime päikesetõusu ning meie 11h safari oli alanud.

See päev oli võimas. Me nägime üle 15 lõvi ja ka kaks isast lõvi, mida pole üldse kerge tabada. Kui me räägime “Big 5”, siis ei lähe arvesse emalõvi. Selleks, et viisik kokku saada peaks nägema just isalõvi. Sama on elevandiga. Meil jäi sellel päeval nägemata ainult ninasarvik. Masai Maras on ainult 7 ninasarvikut. Me küll otsisime teda üle tunni põõsasest, kuid jäi seekord tuvastamata.

Suurest viisikust minu jaoks kõige haruldasem oli leopard. Ma ei olnud kunagi varem leopardi vabas looduses nii lähedalt näinud. Tavaliselt kui oled õnnelik, siis näed ainult sabajuppi oksa pealt alla rippumas. Gepardid küll ei kuulu suurde viisikusse, kuid minu jaoks oli nende nägemine ka haruldus.

Safaril oli palju hüaane, sigu, sebrasid, gaselle, elevante ning muidugi pühvlid ja knuud. Raisakotkad ootasid oma järge, kuni hüüanid maiustasid.

Mara jõe ääres oli mitu jõehobude perekonda. Ka nende elu ja käitumise kohta sain uut ja huvitavat infot pargivahilt. Vaatasime üle ka kohad, kus knuud massiliselt suure rände ajal jõge ületavad ning kus krokodillid oma toidul silma peal hoiavad. Mara jõe ääres oli meil ka piknik, kus nautisime jõehobude vaadet ning nosisime oma võileibu isaste jõehobude möirete saatel 🙂 Meie pikniku lina juurde tuli ka mingi meetrine sisalik uudistama.

Viimane osa päevast läks ninasarviku otsimisele, mida me ei leidnud. Selle asemel leidsime puude alt üles kaks laiska isast lõvi 🙂

Ma kindlasti soovitan Masai Marat kõigile Keenia külastajatele. Ärasõidu hommikul saate ka külastada Masai küla, kus räägitakse teile nende elust ja kommetest.

Kui aega saan, siis lisan pildid ning räägin ka safari tehnilisest poolest.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s