3-päevane Džungli Safari Chitwani rahvuspargis

3 päeva Chitwanis on olnud üks väga vinge kogemus. Ma ei kahetse kordagi otsust võtta ette 7 tunni pikkune bussisõit Chitwani.

Chitwani rahvuspargis on mitmeid võimalusi oma aega veeta. Te võite võtta ainult majutuse ning siis eraldi ekskursioonid juurde tellida või võite võtta täispaketi nagu mina tegin.

Mis ekskursioone on võimalik Chitwanis võtta? :

  • Tharu kultuurishow (kestab 1h)
  • Kanuumatk
  • Elevantide aretuskeskuse ning sõjaväe elevantide külastamine
  • Jeepi safari
  • Elevandi safari
  • Džungli jalgsimatkad poolest päevast kuni nädalani
  • Ööbimine džunglis vahitornis
  • Väikesed matkad mägedes

Mina olin 3-päevasel reisil ning seda on võtta optimaalne, kuid tuled Kathmandust või Pokharast. Tihti turistid tulevad Kathmandust ning suunduvad edasi Pokharasse. Minu grupis olin ma ainuke, kes sõitis tagasi Kathmandusse.

3-päevase reisikava on:

1. Päev: 7 tundi bussisõitu, saabumisel saad lodge’i toa ning kohe tuleb otsa lõunasöök. Peale lõunasööki saab natuke hinge tõmmata. Peale lõunal külastatakse sõjaväe elevante ning jalutatakse jõe ääres. Päikeseloojangu ajaks saate kohalikku baari ning sealt juba tulete tagasi hotelli õhtusöögiks. Peale õhtusööki ootab teid meeleolukas Tharu kultuuriprogramm nende kohalikus kultuurimajas.

2. Päev: Peale hommikusööki algab kanuumatk. Kanuudega olete jõel kuskil 30 min. Edasi jalutate natuke džunglis ning jõuate elevantide aretuskeskusesse, kus näete beebielevante. Hommik jätkub elevantide pesemisega ning lisatasu eest saate ka ise pestud 🙂 Lõunasöögiks viiakse teid hotelli. Peale lõunasööki tuleb safari. Siin on teil valida, kas soovite 1,5 tunnist elevandi safarit või 3-4 tunnist jeepi safarit. Tagasi tulles ootab teid õhtusöök hotellis.

3. Päev: hommikusöök hotellis. Transfeer bussijaama. Sealt juba sõltub, mis linna edasi või tagasi te sõidate.

Chitwani rahvuspargist ning tegemistest kirjutan pikemalt, kuid ma soovitan Chitwani minnes kaasa võtta ka vihmakindlad riided. Minul vedas ilmaga. Saime vaid ühel hommikul vihma, kuid ilm oli väga soe ning me ootasime suurema saju möödumist.

Kui teil on valida lodge või hotell, siis soovitan vaadata midagi basseiniga. Teil tekib selliseid paari tunniseid pause ning see on ideaalne basseinis end jahutada. Arvestage, et elektrikatkestusi esineb suhtemiselt palju. Teil põleb küll generaatori peal lamp, kuid kindlasti ei tööta konditsioneer. Basseini olulisus seisneb ka selles, et selles jões te kindlasti ujuda ei soovi 🙂 Kui just krokodillid ja veemaod ei ole teie suured sõbrad 🙂

Alkohol on Chitwanis kui ka üle Nepaali kergesti kättesaadav. Minu jaoks oli Nepaal väga positiivne üllatus siidri olemasolu osas. Paljudes riikides pean ma kõige pealt selgeks tegema, mis asi on siider.

Chitwani linn ise on kihvt koht. Seal on palju suveniiripoode, kohvikuid, baare ning sularahaautomaate ja rahavahetuspunkte on ka mitmeid. Chirwani linn on pisike. Seega jõuate te pea igale poole jala. Samuti pole ime, kui teie ekskursioon algab ja/või lõppeb jala. See sõltub teie hotelli asukohast.

Ärge eeldage seal 5* hotelle. Hotelle on üldse vähe. Üldjuhul on seal külalistemajad, lodge’d ja resortid.

Kihvtid söögikohad on Creasy Spoon ja Jalapeno restoran. Linna parimad pannkoogid saate Pancake House’st. Seda äri hoiab püsti viimased 15 aastat üks Euroopa vanaproua. Tema tegeleb seal ka tänavakoerte abistamisega.

Minu sõit Kathmandust Chitwani kestis 7 tundi, kuid tagasi jõudsin 6 tunniga. Sellest kuskil 50 minutit olid pissipeatused ja lõunapeatus.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s