Moshi – linnake Kilimanjaro jalamil

mdeKilimanjaro mäematka võib alustada erinevatest punktidest. Kaks levinut lennujaama, kuhu maanduda on Kilimanjaro või Arusha. Euroopast kaks mõistlikku ühendust on Turkish Airlines läbi Istanbuli või KLM läbi Amsterdami. Turkish jõuab varahommikul kohale ning KLM hilja õhtul. Mõlemal lennul on omad plussid ja miinused. Turkish lennuga tulles võib jääda mulje, et terve päev on võidetud, kuid ega te reaalselt ei ole valmis kohe mäkke startima. Lennuväsimus on enamikel kontides. Turkish lend pakub võimaluse kasutada hotelli basseini ja teenuseid. KLM lend tuleb sisse õhtul ning transfeer Moshi linna võtab ka veel oma 1-1,5h. KLM lennuga lähete lihtsalt kohe magama ning hommikul stardite matkarajale.

Moshi linn ise on suhteliselt mõttetu koht. Seal ei ole mingeid vaatamisväärsusi, kuid saate võtta giidiga linnaekskursiooni. Ekskursioon kujutab endast puhtalt shoppingut. Moshi linn ei ole mingi turistikas. Isegi meie hotell oli suure aia taga nii, et seal ei olnud isegi hotelli silti.

sdrMeie hotelliks oli Springland Hotel, mis kuulub samale firmale, kes meie matka eest vastutas. Hotell ise oli igati korralik. Hotellil oli spa teenused, bassein, saun ning pesupesemisteenus. Tansaania elukvaliteeti hinnates oli hotell suhteliselt kallis. Pesupesemine oli 1 USD iga riideese, samas kui Mikumis oli kogu pesukorv 5 USD – hoolimata kui palju särke oli seal korvis. Bassein ja saun oli avatud 10-18:00, mille kohta ma isegi esitasin väikese kaebuse. Basseini osas on veel aru saada, et päikeseloojanguga läheb bassein kinni. Sauna lahtiolekuaeg võiks olla pikem. Antud hotellis on enamus inimesi Kilimanjaro kliendid, kes tulevad mäelt alla nii, et nädal aega pole korralikult pesta saanud.

sdrHotelli plussiks on see, et seal samas on ka mäevarustuse rent ning ka hoiuruum, kuhu saab jätta asjad, mida mäele ei ole vaja kaasa võtta. Viimane on hotelli klientidele ka tasuta. Ühegi teenuse eest ei pea te hotellis maksma kohe, vaid maksate ühe korra välja registreerides. Hotellis on ka väike supermarket, kuid te ei saa sealt rohkem kui vett ja snickersit :) Nad on teinud selle ka teadlikult. Kui soovite karastusjooke või õlut, siis peate lihtsalt selle baarist tellima :)

Muidugi on Moshi linnas ka turistilõkse. Selle turistilõksu vastu ei ole mõtet võidelda. Kui te sinna ei lähe, siis pole ka kuskil ümber nurga suveniiripoode. Ainult Sansibar on ehtne turistikas. Mujal magneteid ja meeneid osta ei ole sugugi lihtne ülesanne. Isegi kui neid on, siis valik on väga kehv.

Moshi linnas võite ka kohalikule turule minna, kuid seal peate valmis olema võimsaks lõhnabuketiks. Moshi linn jääb siis Kilimanjaro lennujaamast ca 1-1,5h sõitu ning Marangu külasse 1,5-2h sõitu. Marangu matkarada on siis üks tuntumaid radu Kilimanjarol. Ta ei ole kõige lühem, kuid kõige mugavam. Sellest juba lähemalt järgmises artiklis.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s