Ja Tansaania reis võib alata

This slideshow requires JavaScript.

See ei ole kellelegi saladus, et mulle meeldib Ida-Aafrika ning eriti Tansaania. Sellel aastal läksin väikese grupiga uuesti Tansaaniat avastama. Mina sain lennupileti Ethiopian Airlines lennuga läbi Addis Ababa Kilimanjarole.

Nii nagu alati, siis ka seekord tuli ju reisiaeg ootamatult. Kui viimase päevani tegin ekskursioone ning õhtul läksin koju oma pudulojuseid hooldama, et nad ilma minuta 16 päeva hakkama saaksid. Kuni taksoni olin ma energiat täis. Taksoga lennujaama poole sõites, võttis väsimus minus võimust. Ma nägin palju vaeva, et ma taksosse magama ei jääks.

Lennujaama check-ini tehes olin ma juba väga unine ning pahur. Kui check-ini teenindaja palus mul ette näidata ka tagasilennu piletit, siis tegin kohatu märkuse. Ma küsisin temalt, et kas ta arvab, et Tansaania on koht, kus inimesed tagasi ei taha tulla. Minu ees oli mustanahaline neiu, kes võib olla ise oli pärit Tansaaniat. Big fail 🙂 Sellise kohatu kommentaari tulemus oli ka see, et sain koha viimasesse ritta peldiku kõrvale 🙂

Lendu oodates hakkas mul silm juba vägisi kinni vajuma. Seal olid ka meeldivad lamamistoolid. Ma läksin lennujaama infoleti töötaja juurde ning palusin tal mind üles ajada kui hakkab boarding ja kui ma juhuslikult ei reageeri 🙂

Teel Addis Ababasse teisi valgeid lennukis ei olnud. Passide järgi olid enamus Etioopia ja Eritrea kodanikud. Mõlemad räägivad oma keelt, mis ei kõla sarnaselt shawili keelele. Teenindus lennukis oli väga hea. Sain ka teada, et Ethiopian Airlines on valitud Aafrika parimaks lennufirmaks. See kindlasti õigustab ennast. Ma ei saaks öelda, et lennukid, teenindus ja toit oleks olnud kehvem kui Emirates Airlines tavaklassis.

Ethopian ajas mind ka oma müügistrateegiaga naerma. Kuskil nädal enne lendu hakkasin saama iga päev meile, kus nad meenutasid mu tulevast lendu ning pakkusid ka äriklassi. Äriklassi pakkumine oli koomiline. Mina, ja ainult mina, olen see eriline väljavalitu, kes saab juurde makstes end Business Classi upgradida 🙂 Ma oleks oma erilisust mõistnud, kui see pakkumine oleks olnud tasuta 🙂

Minu lennul Addis Ababasse oli ka üks naine, kes mitte kuidagi ei soovinud vist koju lennata. Kuskil pool tundi enne lennu maandumist hakkas ta mööda vahekäiku käima ning muudkui nuttis ja halas. Ta silmis ja olekus oli näha, et teda ei oodanud vist kodus midagi head. Mingi hetk suutis lennupersonal ta maha rahustada, kuid uus paanika hoog tekkis naisel, kui me olime juba bussi paigutatud. Kes teab, mis probleemid teda ees ootasid.

Addis Ababa lennujaam on täiesti mõttetu koht. Kaks suveniiri poodi, kus ei ole midagi osta. Magnetitest oleks saanud valida kas tuhmunud värviga kiriku või paljaste tissidega Etioopia naise. Isegi turvakontroll oli selline, et keegi reaalselt valgustuslinti ei jälginud ning kedagi eriti ei huvitanud, mis on sul kotis.

Kilimanjaro lennuvärava juurde minnes oli kohe näha, et tegemist on turismi sihtkohaga. Ootesaal oli täis valgeid inimesi ja enamustel olid jalas matkasaapad ning kotis punnitasid välja matkakepid. Mina ei soovita teil matkakeppe käsipagasiga kaasa võtta. Mitte kõik lennujaamad ning lennufirmad ei ole mõistvad ning nad ei pruugi teil nendega lennule lubada. Katsuge kepid panna äraantavasse pagasisse.

Lennuk Kilimanjarole oli suurem ja uhkem kui lend Dubaist Etioopiasse. Samas oli antud lend jagatud kahe sihtkoha vahel. Esimene peatus oli Kilimanjaro ning kes soovisid edasi sõita Sansibarile, jäid lennukisse ootama kuniks matkajad lahkusid.

Kilimanjaro rahvusvaheline lennujaam on väga pisike ning maandumise hetkel oli meie lennuk ainuke lennujaamas. Lennujaama saabumisel saime kohe oma käed puhastada ning enne lennujaama sisenemist küsiti, kui kaua viibisin Etioopias. Nimelt on Etioopia kollapalaviku tsoon ning kui viibid riigis rohkem kui 8h, siis on vaja lennujaamas ette näidata ka kollapalaviku vaktsiin. Minul oli transiit ainult 1,5h. Lennujaamas sees ootas mind juba mu partnerfirma esindaja, kes suunas mind viisat ostma ning siis sain juba oma autojuhiga kokku. Mina sõitsin paariks tunniks meie Moshi hotelli, et siis õhtul Kilimanjaro lennujaama tagasi sõita. Õhtuse KLM lennuga olid teel Tansaaniasse ka mu kliendid.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s