Sukeldumine algajatele

Sukeldumine ei pruugi olla just kõigile WOW kogemus ning elamus, kuid kui keegi teist soovib sukeldumisega algust teha, siis Dubai on selleks väga hea valik.

Meil ei ole Dubais rikkalikku värvilist korallriffi. Samuti ei ole meil sadu kalaliike meie ümber tegutsemas. Sellest hoolimata on siinsel sukeldumisel oma võlu.

Dubai sukeldumine sobib ideaalselt neile. kes tahavad veealuse eluga teha tutvust esimest korda. Me läheme vette rannast nii 6-7m sügavusele. Rannast vette minek on hea neile, kes kardavad tundmatus kohas paadist vette hüpata ning kes kardavad, et nende jalgealune on liiga sügav.

Mida te Dubai sukeldumise ajal saate? Kõige pealt antakse teile ülevaade varustusest ning käemärkidest, kuidas oma instruktoriga vee all suhelda. Peale seda viiakse teid rinnust saati vette, et anda võimalus katsetada rannas õpitud näpunäited. Peale seda, kui instruktor on veendunud, et te ei ole paanikas ning olete valmis saama oma elu esimese sukeldumiskogemuse, viiakse teid vee alla.

Mida me vee all näeme? Dubai vetes on näha erinevaid krabisid ning ilusaid värvilisi nemo kalakesi, merisiilikuid, meriorhideesid. Viimastega antakse teile ka võimalus kalu toita. Instruktor purustab meriorhidee ning annab selle teile käe peale. Kalakesed tulevad kohe hea ja parema kallale. Kas pole äge kalu toita, mitte neid hoopis õngega paadist püüda 🙂

Kellele aga hakkab  sukeldumine rohkem meeldima ning soovib teha endale PADI Open Water litsentsi, siis ka selleks pakutakse koolitusi. Keskmiselt võtab see 3-4 päeva aega ning iga päev nii 4-5h. Kiiremad õppijad saavad paberid kätte ka kahe päevaga.

Sukeldumisekeskus, kelle teenuseid mina oma klientidele pakun on sama, kus olen ma ka ise aktiivne liige. Seega ei soovita ma kedagi minema vee all firmaga, kelle kätte ma ise oma elu ei usalda 🙂 Samuti on enamus instruktoreid seal rohkem kui 10. aastase instruktori kogemusega.

Minu poolt pakutud sukeldumised ja koolitused sisaldavad kõik transfeeri Dubai/Sharjah/Ajmani hotellist sukeldumiskeskusesse ja tagasi. Täiesti murevaba elu! Ei pea muretsema kuhu ja kuidas?

Dubais on muidugi veel huvitavaid sukeldumiskohti nagu näiteks vrakisukeldumine või Fujairahs on säilinud ka natuke koralle, kuid sinna saavad minna ainult need, kellel on PADI sertifikaat. Kõik algajad ei tohi laskuda sügavamale kui 10m.

Mis on PADI imeline eripära. PADI sukeldujaid õpetatakse hoidma veealust elu, mitte seda hävitama. PADI sukeldujatel ei ole lubatud midagi püüda, tappa ega kahjustada. Veealuste loomade ja taimede mitte puutumine on juba päris mõsitlik selle pärast, et ise mingi mürgise isendi otsa mitte sattuda.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s