Laupäeva õhtune Milaano – mitte kõige parem idee!

Jõudsime Luganost tagasi nii kella 5 paiku õhtul ning viisime isa hotelli puhkama. Ise võtsin suuna emaga Milaano vanalinna. Milaano pole kunagi mulle mingit erilist muljet jätnud, kuid Duomo ja Galleria on vaatamisväärsused, mida tuleb näha kui juba Milaanos oled.

Tegemist oli laupäevaga. Kogu Milaano naudib nädalalõppu koos kõikide seal olevate turistidega. Parkimist tänaval oli pea võimatu leida ning ka mitmed parkimismajad olid juba täis. Nii me tiirutasime mööda Milaano vanalinna ning ega ka see kiirus suur ei olnud, sest igal pool olid ummikud. Mingi hetk ma kaotasin ka suunataju ning ega ma ei saanud enam aru, kus ma viibin. Mingi õnne kombel sain ma ühte parkimismajja sisse ning leidsin isegi parkimiskoha. Meie õnneks olime saanud parkimise kõigest 5 minuti kaugusele Duomost.

Jalutasime läbi Galleria ning jõudsime Milaano peaväljakule. Duomo avanes meile oma täies hiilguses. Kogu peaväljak oli rahvast paksult täis. Liikusime emaga söögikohta, et natuke ka keha kinnitada ning nautisime aknast kogu seda melu seal väljakul.

Tagasiteel hotelli külastasime ka toidupoodi ning tuli teha järgmine bensiinijaama peatus. Seal sain ma ka endale ühe meeldiva paari appi, kes aitasid mul tankida. Isale oli ka end selle õhtuga turgutanud ning hakkasime oma asju pakkima, et jätta Itaaliaga hüvasti ning võtta ette juba lennureis Pariisi.

Enne Pariisi jõudmist pidin ju ka auto tagastama. Auto tagastamine Milaanos ei olnud minu jaoks üldse lihtne. Mingi hetk tekkis juba mure, kas ma jõuan üldse lennule. Küll ma proovisin minna saabuvate lendude juurde, sest loogika ütles, et tavaliselt on autorendifirmad just seal. Seal ei olnud midagi. Siin ma proovisin lahkuvate lendude juurde minna. Seal ei olnud ka midagi. Küll ma uurisin parkimismajades, sest mõnikord on autorendifirmadele eraldatud oma korrused. Seal ei olnud ka mitte midagi. Lõpuks ma helistasin. Tuli välja, et ringteelt maha sõites, mida ma läbisin mitmeid ja mitmeid kordi, tuleb võtta Hotels exit ning põhimõtteliselt Sheratoni hotelli ees on erinevate rendifirmade tagastusparklad. Tegemist on siis Malpensa lennuväljaga. Saime lõpuks õigesse parklasse ning auto tagastamine käis tõesti vaid paar minutit. Haarasime kohvrid ja ruttasime lennule. Meil ei jäänudki palju aega. Selleks hetkeks kui jõudsime oma lennuväravasse, algas ka boarding.

Ees ootas meid 4 autovaba päeva Pariisis 🙂

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s