Souq Waqif & Vana Doha

on

img_20180512_2326111240609706.jpgVana Doha oli vaieldamatult minu lemmik. Kuigi kogu piirkond on uuesti üles ehitatud, ei ole Vana Doha kaotanud oma araabiapärast miljööd.

Kui soovite ilusat panoraamvaadet Doha kõrghoonetest, siis Vana Doha on just see õige koht. Vana sadama juures, mis on ka Doha Corniche alguseks, avaneb teil kaunis vaade üle lahe West Bayle. Samuti on sadamas sadu Dhow paate. Mõned teist pakuvad õhtuseid lõbusõite lahel. Sadamas on ka kohvikud, kuid turistidena on neid raske tuvastada. Neil ei ole silte ning mitte mingisugust kaubanduslikku välimust. Te saate aru ainult selle järgi, et autod peatuvad ning mehed teenindavad läbi autoakna 🙂

img_20180512_2257211904245197.jpgTeisel pool Doha Sadamat jääb Souq Waqif. See on vaieldamatult Doha suurim turismi atraktsioon. Souq Waqif sisaldab endas mitmeid erinevaid turge. Nii saate näha väikest kaameli turgu ning isegi pistrikute turg on avatud kella 18:00 õhtul. Võimalus on osta Souq Waqifist kunsti, ehteid, suveniire. Seal on esindatud loomaturg, et minusugune hull saaks järjekordse papagoiga sealt ära tulla. Seekord oli minu õnneks asjaolu, et ma ei saaks teda lennukisse lihtsalt kaasa võtta.

Peale poodlemise on seal esindatud ka mitmeid restorane ning kohvikuid. Tavaliselt turg läheb kinni kella 22:00, kuid kohvikud ja restoranid on avatud südaööni. 5 QAR eest saate ka teleskoobiga vaadata kuud ja tähti 🙂

img_20180512_223003724069505.jpgRestorane oli seal seinast seina. Minule meeldis kõige rohkem ning toidud olid seal ka head, Iraani restoran. See oli lihtsalt nii bling-bling. Täiesti teiselt planeedilt oma sädelevate klaasmosaiikide ja piltidega.

Souq Waqif on lõuna ajal suletud. Hommikul nad avavvad nii 07:30-12:00 ning peale lõunal tehakse uksed uuesti lahti kell 16:00. Seega ära raisake oma lõunat sinna minemisega. Õhtul on turg huvitavam, kui erinevad hooned lähevad tuledesse ning õhtul ei ole ka nii palav mööda tänavaid seigelda.

img_20180512_222914870918932.jpgAnaloogne turg on ka Al Wakras, kuid sinna ma seekord kahjuks ei jõudnud. Turistina ei soovita ma minna Al Wakrasse, kui teie aeg on limiteeritud. Souq Waqif on suurem ning kihvtim – vähemalt nii mulle kohalikud rääkisid 🙂 Al Wakra on peamiselt villade piirkond, kus elavad kohalikud. Mitte midagi erilist turistile.

Souq Waqif on ka koht, kus mul jäi süda kripeldama, et mul ei olnud piisavalt aega seal shoppata 🙂 Õnneks võib mul olla võimalus juunis tagasi minna. Loodetavasti siis saan teha vigade paranduse ning külastada kõiki neid kohti, mis seekord ajakavasse ei mahtunud.

img_20180512_2252081329797362.jpg

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s