Itaalia fetish :)

on

Kataril on mingi imeline armastus Itaalia vastu. Iseäranis Veneetsia sümpatiseerib neid. Dohas on mitmeid itaalia restorane ning kohvikuid. Samuti on esindatud palju itaalia brände.

Viimastel aastatel on ka arhitektuuri sugenenud tükike Itaaliat. Doha uusim tehissaar The Pearl on jagatud erinevateks piirkondadeks. Ühe piirkonna disain on copy paste Veneetsia. Veneetsia stiilis kortermajade vahel looklevad kanalid. Majade all on erinevad kohvikud. Majad on kõik pastellselt kollased, oranźid ja sinised. Majadel on romantilised rõdud ning kogu miljöö ei anna sulle aimu, et sa ei ole Itaalias. Ainuke tõik, mis ei lase unustada, et oled Lähis-Idas, on 40 kraadi kuumust südaöösel.

Kuigi ma olin The Pearlis reede õhtul, mis on siin nädalalõpp, siis sealsed kohvikud sulgesid suhteliselt vara. Kella 23:00ks oli “väike Veneetsia” vajunud unne.

Korterite üürihinnad ei ole seal soodsad, kuid samas mitte ka ulmelised, kui arvestada üürihindasid näiteks West Bay piirkonnas. Minule kindlasti meeldiks elada rohkem itaaliapärases väikeses rajoonis kui suurte tornmajade vahel West Bays.

Teine too much Italy on Villagio Mall. Kaubanduskeskus asub Doha kesklinnast ca 8km kaugusel. Takso sinna maksab ca 20-30 QAR, olenevalt teie hotelli piirkonnast.

Villagio Mall on kaubanduskeskus, mis on jällegi üles ehitatud kui Veneetsia. Poed asuvad väikestes Itaalia majades ning vahekäigu lagi on maalitud kui helesinine taevas koos pilvedega. Keskuses on sees ka kanal, mida mööda saate nautida raha eest gondlisõitu. Samuti on keskuses suur laste mängumaa ning liuväljak.

Kaubanduskeskus pole midagi väga suur. Täitsa paraja suurusega, mis ei ole väike ning mis ei ole ka liiga suur.

Mina sisenesin uksest, mis viis mind kohe väga kallite brändide maailma. Alguses mõtlesin, et kas ma kulutasin oma õhtu ummikus, et jõuda poodi, kus mu pangakonto lubab osta vaid paar sokke 🙂 Õnneks leidsin ka tee maailma, kus ei pidanud enam ainult window shoppingut tegema 🙂

Hakkasin seal usinalt pildistama. Üks turvamees astus minu juurde ning ütles, et ma võin teha endast selfie, kuid ma ei tohiks üldplaani pildistada. Ma tänasin teda info eest ning läksin temast eemale. Pilte tegin ma aga edasi 🙂 Sedapuhku püüdsin rohkem puusalt pildistada ning vältida turvamehi, kes minu plaani segama võiksid tulla 🙂 Point pildistamise keelul on privaatsuse pakkumine kaubanduskeskuse klientidele. Kui üks araabia naine näeb niigi vaeva, et end abaya ja sheilaga katta ning mõni paneb ka niqabi näo ette, siis ilmselgelt ei soovi ta ka kellegi Facebooki või Instagrami seina kaunistada 🙂

Villagio Mallis olin ma eile õhtul. Nädala sees suletakse poed kell 22:00. Kauem on lahti ainult suur hüpermarket ning söögikohad. Ma avastasin enda jaoks kaks huvitavat poodi. Üks oli araabia kunstile ning suveniiridele pühendunud pood. Sealt ma ostsin ka selle vinge araabia vanamehe, kelle Instasse postitasin. Teine pood müüs antiiki. See ei olnudki nii väga pood, kui müügilett. Kahjuks ei olnud seal müüjat sel hetkel. Väga huvitavat träni oli seal pakkuda.

Villagio Mallis sain ma ka endale austaja. Uskuge või mitte, aga ma läksin sinna täiesti üksi. Ei kasutanud ära ühtegi meest ning võtsin aja ainult endale. Muidu peab ju veel oma vestluspartnerit kogu aeg lõbustama.

Anyway, üks kohalik vanem härrasmees viskas mulle silma ning hakkas mul järgi käima. Ma mõtlesin, et kuidas ma ta maha raputan? Õnneks tuli kohe üks naiste pesu pood. Mõtlesin, et ega ta sinna ikka ei järgne. Eksisin. Ta kõnetas mind ning siis otsis ta taskust midagi. See mees oli lausa selline täkk, et tal oli taskus välja prinditud ning parajateks tükkideks lõigatud telefoninumber. Ilmselgelt ei olnud ma esimene ja viimane naine, kellega ta üritas õnne katsuda 🙂 Ma tänasin teda viisakalt tähelepanu eest ning jätsin ta kurvalt number näppude vahel naiste pesu poodi oma elu üle järele mõtlema 🙂

Kaubanduskeskuse kõrval on ka spordilinnak oma staadionitega. Ühest neist peetakse ka jalgpalli MM.

Peamine vaatamisväärsus on seal The Torch Doha, mille ümber on ka kaunis park. The Torch Doha on multifunktsionaalne hoone, kus on sees nii hotell kui ka kontorid.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s