Doha islami kunstimuuseum ja FLINGS

on

Esimene päev möödus mööda Dohat ringi sõites ning plaanis olid ka mõned kohtumised. Minu päeva tipphetk oli viimasel minutil muuseumisse jooksmine.

Samas ei saa öelda, et mu päev oleks olnud igavam kui õhtu. Kataris olen tähele pannud, et ma pakun silmarõõmu filipiini naistele. Nii ühte intervjuud läbi viies üks naine kogu aeg tõi esile, kuidas ma talle meeldin. Lõuna ajal läksime einestama ühte türgi restorani ning seal saadeti mind uksest välja sõnadega “Goodbye Cutie”. Selline armas hüvastijätt tuli just naiselt, mitte mehelt :). Eile õhtul viimasel intervjuul viskas mulle silma ka üks filipiini naine. Mul hakkas vahepeal isegi imelik, aga mida ma kurdan? Oma haaret tuleb ju laiendada 🙂

Kui olin oma tööalased toimetused ära teinud, siis avastasin, et ma ju jõuan veel kunstimuuseumisse. Muuseum suletakse kell 19, kuid viimane sissepääs on kuni 18:30. Nüüd oli mul kiire, et õigel ajal kohale jõuda.

Tegemist oli nädalalõpuga ning muidugi oli igal pool ummikud. Mu Uberi juht hakkas mind vaikselt ette valmistama, et me ei pruugi jõuda õigeks ajaks. Mina soovitasin tal ainult kitsaid tänavaid valida ning gaasi vajutada. Jõudsin muuseumisse stiilselt 18:25 🙂

Hommikul olin suutnud ka ühe Katari mehe sotsiaalmeediast üles korjata. Ta tahtis mind hirmsasti näha. Tema ma kamandasin muuseumi ette 🙂 Tundemärkideks sain, et ta kannab sinist särki. Kohale jõudes oli igal teisel mehel seal seljas sinine särk ning tema oli seal sinise-valge ruudulises särgis. Kõigist võimalustest kõige vähem tõenäolisem. Viisaka Katari mehena tervitas ta mind ning lootis, et saab autos magada kuni ma oma tuuri lõpuni teen. Mina sellega ei nõustunud. Sundisin selle vaese vennikese endaga kaasa ning ta sai 3 korruse võrra islami kunstist targemaks 🙂 Kusjuures see olevat esimene kord tal sinna muuseumisse siseneda.

Muuseum ise on väga modernne. Kui loodate näha Katari kunsti, siis seda seal ei ole. Peamiselt on kunstiesemed pärit Iraanist, Türgist, Indiast, Süüriast jne. Sissepääs on kõigile tasuta. Muuseumi külje all on ka ilus park ning corniche juures on kena jalutada ning nautida West Bay kauneid torne teisel pool laguuni.

Ma olin õnnelik inimene, sest samal ajal oli muuseumis ka klassikalise muusika kontsert, kus esitati filmimuusikat ning igihaljaid hitte klassikalises võtmes.

Peale muuseumit lasin oma võõrustajal end tagasi hotelli tuua. Samaks õhtuks oli mul varuks ka veel teine date 🙂 Temaga läksin hotelli kõrval asuvasse kohvikusse istuma.

Lauda toodi joogimenüü ning minu tähelepanu köitis sõna FLINGS. Kuna mul puudus igasugune aimdus, mida see tähendada võib, siis ma muidugi guugeldasin seda. Tähendusi on sellel sõnal mitmeid, kuid esimene tõlge tuli, et tegemist on spontaanse juhuseksiga 🙂 Kuna ma lugesin seda oma naiivuses kõva häälega üle laua, siis oli natuke imelik tellida seda segatud marjadega 🙂

Anyway, see elu ei ole lihtne. Mu päevane töögraafik segab tugevalt minu õhtuseid tegevusi 🙂

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s