Filipiinid ja Brunei

Tuleval talvel lähen koos toredate inimestega Filipiine ning Brunei kuningriiki avastama. Kui soovid sinagi meiega liituda, siis anna julgesti teada.

Reisiperiood on 25.02-12.03.19 ning alustame lendu Helsinkist. Lennufirmaks olen valinud Turkish Airlines’i, sest süüa ja juua saab ju korralikult 🙂 Samuti on lennutransiit Istanbuli mõistlik ning ainult üks vahemaandumine. Nii ei pea me poolt maailma avastama enne kui Manilasse jõuame.

Mida me siis oma 2-nädala puhkuse juures näeme? Kõigepealt muidugi Manila linna, mis on tõeline metropol Aasias. Võimalus külastada erinevaid kaubanduskeskuseid ning võimalus liituda ka linnaekskursiooni või Taal vulkaani külastusega.

Mina isiklikult olen Taal ekskursiooni fänn. Ekskursioon algab varahommikul ning jõuame väikese bussisõiduga järve juurde. Sealt viiakse meid mootorpaadiga üle ning edasi on kerge tunnine matk, et tõusta Taal vulkaani kraatrini. Viimase 1911. aasta purske tulemusel on kraatrisse tekkinud väike järv koos saarekesega.  Peale matka viiakse meid ka lõunat sööma.

Kui Manila ja selle ümbrus avastatud, siis võtame siselennu Cauayani. Seal ootab meid Banaue ja Sagada. Antud piirkond on kuulus oma riisipõldude ja ilusate vaadete poolest. Samuti on huvitav vaadata Sagadas rippuvaid kirste, mis on traditsiooniline matmisviis sealsetele hõimudele. Peale 4 päevast Filipiinide põhjaosa liigume lennukiga Palawani saarele.

Palawani saar on meile koduks 5ks päevaks ning seal me peaasjalikult puhkame. Me maandume Puerto Princesa lennujaama ja sealt viiakse meid juba erasaarele, kus asub ka meie hotell. Programmi olen lisanud Honda Bay ekskursiooni, mis tähendab ühte päeva merel külastades erinevaid saarekesi ning nautides päikest ning snorgeldamist. Kes soovib minuga liituda ja ei taha kõik päevad rannas päikest võtta, siis tulge kaasa avastama maa-alust jõge, mis on ka UNESCO kaitse all. Muus osas on Palawan meile see koht, kus saame oma patareid täis laadida, et pidada vastu veel viimane suts talve ning porist kevadet Eestis 🙂

Palawaniga ei ole meie reis veel läbi. Edasi liigume lennukiga Brunei kuningriiki. Seal ööbime tagasihoidlikumas hotellis ning programm on ka natuke hõredam, et anda võimalust ka ise Bandar Seri Begawani avastada. Brunei teeme läbi sealse linnaekskursiooni, kus näeme maailma kallimat residentsi ning külastame ka märgatavalt tagasihoidlikumat “veekülasid”, mis annab võimaluse ka külastada kohalikku peret. Järgmisel päeval läheme jõekruiisile, kus sõidame mööda mangroove. Selle päeva highlight on kalad, kes suudavad elada nii vees kui ka maismaal. Peamine vaatamisväärsus on aga hoopis haruldased ahvid, kelle ninad on nagu londid 🙂

Bruneist liigume tagasi Manilasse. Seal saame teha veel viimased sisseostud ning siis juba tagasi Eestisse.

Kui keegi on huvitatud liituma, siis võtke ühendust julgesti. Reisiprogramm ja kuupäevad on kindlad ning mingi hetk panen ka programmi ülesse.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s