Uued maitsed Masqatis

Masqat on nii nagu alati oma ilus mulle südamelähedane. Omaan terviklikult  meeldib mulle tohutult. 

Masqatis nagu alati külastasime bait al  Zubair muuseumi ning Al Alam paleed. Nautisime imeilusat mošeed ning shoppasime Matrah turul. Turult sain ma endale ilusad palvehelmed ning jalaketi. Ei, ma ei ole moslem. Mulle on palvehelmed kui amulett, mis toob mulle õnne ning kaitseb kurja eest. Eks meil  kõigil on oma ebausk. 

Seekord külastasime Masqati ooperimaja ka seest. Me ei saanud küll kontsertsaali, kuid saime aimu hoone luksusest. 

Söögikohtadest külastasime Jungle restorani ning uue kogemusena Kargeen kohvikut. Vapustavalt huvitav avastus. Sellest kohast rääkis meile kohalik partner ning tegi minu väikesele grupile sinna ka broneeringu. Ma ei suutnud uskuda, et kesknädalal Masqatis on nii pop söögikoht, kuhu peab tegema eelbroneeringu. 

Esimese kõnega tuli meile eitav vastus. Aias ei ole vabu laudu. Miks aias? See on Kargeen kohviku ilusaim koht ja ilmad on praegu ka super. Mitte külm ning mitte palav. Teise kõnega läks meil paremini ning meile eraldati laud. Õhtul olimegi valmis startima Madinat Al Qaboos linna. 

Taksod saime Qurum promenaadilt. Õigemini me korraldasime seal väikese liikluskaose. 3 taksot kõik jäid seisma keset ringteed ning me blokeerimine seal ajutiselt kogu liikluse 🙂

Kohviku lähedal sõitis üks poiss jalgrattaga meie taksole sisse. Situatsioon oli kummaline. Sõnagi lausumata vaatasid juht ja jalgrattur teineteisele otsa ning pärast paarikümne sekundilist vaikust jätkas igaüks oma teed. Meid viidi kohviku juurde. Takso polnud õnneks kannatada saanud. Ainult kummijutt esiuksel, mille saab maha pesta. 

Kargeen ise on hoolikalt peidetud majade vahele. Kui avastad õige tee, siis avaneb kohviku imeline interjöör. Kohvik on disainitud vanas araabia võtmes ning ka Omaani enda kultuur on hästi välja toodud. 

Menüü on seinast seina, kuid esindatud on ka Omaani enda traditsioonilised toidud. Hinnaklassilt on tegemist üpris kalli toidukohaga. Pearoad algavad nii 13 EUR-st. Peate arvestama min 20 EUR näo kohta, kui soovite ka jooke kõrvale tellida. 

Kindlasti soovitan Kargeen kohvikut külastada , kui peaksite Omaani sattuma. 

Pean ka üles tunnistama, et suutsin seekord ühe Kashmiri salli Matrah turult varastada 🙂 Tingisin seal sallide hinnaga ning sain ka diili lukku. Mees hakkas salle mulle kilekotti panema. Mina muidugi keeldusin järjekordsest kilekotist. Haarasin sallid ning panin oma kotti. Hotellis avastasin, et olin 2 salli asemel 3 salli kotti pistnud 🙂 

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s