Dubai Frame

IMG_20180107_123838.jpg
150m kõrgune klaaspõrand

01. Jaanuaril avati Dubai kõige uuem atraktsioon – Dubai Frame. Tegemist on n-ö suure ülekullatud pildiraamiga. Kõrgust on kahel tornil 150m ja sild nende vahel 93m.

Dubai Frame asub Zabeel pargis ning sissepääs on Stargate väravast. Pileti hind täiskasvanule on 50 aed. Lastele on sissepääs poole odavam. Hetkel ei ole veel piletid online müügis, vaid peate ostma pileti sissepääsu juurest. Hiljem läheb müük lahti ka internetis, kus saate pileti kindla kuupäeva ning kellaajaga. Täpselt nii nagu Burj Khalifas.

Dubai Frame’i ees on meil samuti pisikesed tantsivad purskkaevud. Sisse minnes läbite turvakontrolli ning isegi veepudeliga ei lasta teid ülesse. Enne lifti minekut saate vaadata väikest näitust hoone ehitusest ning analoogne väike väljapanek on ka hoonest lahkumisel.

IMG_20180107_123850.jpg
Dubai Frame

Enne veel kui saate lifti, suunatakse teid läbi ajaloolise Dubai oma kultuuri ja arhitektuuriga. Selles osas ei ole lubatud pildistada. Pildistada saate ainult liftis ning vaatesillal. Lift jõuab 150m kõrgusele alla 2 min. Burj Khalifa lift on märgatavalt kiirem. See-eest on teil piisavalt aega, et lifti aknast Dubaid pildistada.

Sillale jõudes soovitan kõrgust kartvatel inimestel hoida paremale või vasakule. Keskel on sillal klaaspõrand. 150m kõrgune klaaspõrand on huvitav. Alguses tundub klaas matt. Kui sa klaasi peale astus, siis muutub see su jalge all läbipaistvaks.

IMG_20180107_131151.jpg
Zabeel Park – Dubai Frame

Sillal on vaated vanale Dubaile ning uuele Dubaile. Väga ilus vaade tekib ka Burj Khalifale. Sillal on kaks kohvikut ning led-ekraanid, mis näitavad valgusmöllus Dubai panoraami. Samuti on Dubai ja Abu Dhabi valitsejate pildid kenasti eksponeeritud.

Liftiga alla sõites jõuate Dubai tuleviku visiooni 2050. Väga futuristlikus võtmes Dubai tuleviku visioonide tutvustamine on eriti kihvtilt Dubai Frame’s lahendatud.

Hoonest väljudes on ümber Dubai Frame’i mõned autokaravanid kohvikutega, kus saate nautida 15 000m2 pinnaga kuldplaate, mis Dubai uusimat atraktsiooni katab ning mis päikese käes ilusasti sädeleb.

Minule endale meeldis Dubai Frame väga. Kui Burj Khalifa võib tunduda kallis, siis 50 aed on kindlasti kõigile taskukohane.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s