Ramadaani ootel

Viimased päevad on jäänud enne kui Ramadaani püha kuu algab. Selleks tuleb end ümber lülitada vähendatud töötundidele ning aeglustunud elutempole. Emiraatide tänavad tühjenevad autodest, sest kes sõidab koju puhkama ning kes Euroopat avastama. See on ka muidugi ramadaani ning algava suve puhul väga hea. Mida vähem on inimesi riigis, seda väiksemad on ummikud.

Turistid, kes satuvad siia ramadaani ajal peavad aga arvestama teatud piirangutega. Toitlustusasutused on enamjaolt kinni kuni päikeseloojanguni – iftarini ning ka alkohol on islami pühal kuul keelatud. Muidugi turismi piirkondades ning hotellides süüa pakutakse, kuid see võib toimuda mustade kardinate taga, et me ei riivaks moslemite tundeid.

Ilmad on aina kuumemad, kus keskmiselt on päevas 35-40 kraadi. Müts maha kõikide eesti turistide ees, kes suudavad sellises kuumas minuga sammu pidada ning vapralt läbi käia kõik mošeed, vabaõhumuuseumid ning vürtsi- ja kullaturud.

Viimased kaks kuud ma liigun ainult Abu Dhabi – Dubai – Ras Al Khaimah vahel ning õhuniiskus RAK-s on võimas. Õhku võiks lausa noaga lõigata 🙂 Sellest hoolimata on meie kliima aastatega siin muutunud. Kui veel paar aastat tagasi peeti Dubai hooaeg märtsi kuuga lõppenuks, siis see ning eelmine aasta näitas, et igati paras soojus on meil kuni mai lõpuni. Jah, mõned päevad võivad olla kuumemad 40 kraadi, kuid üldjuhul on keskmine temperatuur 35 kraadi ringis. Tuleb ju veel arvesse võtta ka asjaolu, et kuni mai kuuni sajab meil Eestis lund 🙂

Siia sõitmise teeb veel lihtsamaks asjaolu, et talvel lendab Dubaisse odavlennufirma Norwegian ning sügisest avab AirBaltic otselennud Riiast vastvalminud Abu Dhabi lennujaama. Kui te olete juba Dubais käinud, siis on viimane aeg tutvuda Abu Dhabi emiraadiga ning miks mitte külastada imelist oaaside linna Al Aini.

 

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s