Millal saab ükskord see kuumus otsa?

August on kõige hullem kuu Emiraatides elamiseks. Sellepärast enamik normaalseid inimesi reisibki riigist võimalikuks kauaks välja 🙂 Iga päev on väljas üle 40 kraadi ning öösel langeb temperatuur kuskil 30 peale. Ajman, Umm al Quwain ja Ras Al Khaimah on õnnistatud ka kõrge õhuniiskusega 🙂

Nädal tagasi targa blondi naisena suutsin oma keele ära kõrvetada. Läksin kõigest paariks tunniks ilusalongi ning tagasi autosse minnes võtsin mõtlematult seal paar tundi seisnud vee, mis oli nii tuline, et kõrvetas mu keelt 🙂 Ma ei saa aru, mida halba on araablased teinud, et neid sellise kuumaga karistatakse 🙂

Nüüd septembris tulevad veel pühad, kus meil on jälle alkovabad päevad ning reisida saab mitmekordse hinna eest. Riigiametnikud saavad vist oma 9 päeva puhkust, kuid erafirmade töötajad naudivad 3-4 vaba päeva. Peale neid pühi täituvad Emiraatide maanteed uuesti autodega ning meie elu ummikutes jätkub vanaviisi 🙂

Sharjah avas siin uue teelõigu, et vähendada Mohammed Bin Zayed maatee koormust ning Dubai sai valmis oma hiigelprojekti, kus vähendatakse koormust Jumeirah ning Dubai Downtowni piirkonnas, kuid praktika näitab, et see oluliselt liiklust ei kiirenda, sest autosi lastakse ka iga aasta juurde meie teedele.

Nii kaua kuni Emiraadid ei võta vastu seadust, et antud emiraadis töötav inimene peab ka antud emiraadis elama, ei vähene ummikud suunal Sharjah – Dubai – Sharjah. Ma ei ole küll mingi majandusanalüütik, kuid ma ei mõista, miks ei võiks Dubai rajada soodsaid elamupiirkondi Dubaisse. Liiv Dubai ja Sharjah kõrbes maksab ju sama palju 🙂

Tegelikult hetkel kaotab Dubai palju, kui arvestada mitu miljonit liiguvad Sharjah ja Dubai vahet iga päev, et tööle minna. Esiteks ei kuluta see inimene palju Dubais. Maksimaalselt lõunasöök ning väiksemad sisseostud, kuid õhtuks sõidab ta koju Sharjahsse. Seal teeb ta oma igapäeva sisseostud, tarbib erinevaid söögikohti koos kojutoomisteenusega. Kui tal on pere, siis suure tõenäosusega käivad lapsed Sharjahs koolis või lasteaias, naised käivad kodulähedal ilusalongides, poodides jne. Kokkuvõttes jääks ju kogu see raha Dubai emiraati, kui Dubai suudaks luua samas hinnaklassis elamistingimused ning teised, kes elavad ja töötavad Sharjahs saaksid liigelda normaalsetes tingimustes ning keegi pereliikmetest ei pea tund aega varem minema maja ümber parkimiskohta jahtima 🙂

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s