Uued tuuled Emiraatides!

on

Olen oma pikalt vaikeperioodilt üle tulnud ning jälle valmis siinsest elust kirjutama.

Sellest aastat on Emiraadi seadusandlus natuke muutunud ning tööseadus on tehtud töötaja sõbralikumaks. Nimelt nüüd ei ole enam tööandjal ega ka riigil õigust panna töötajale poole aastast töökeeldu, kui inimene on firmas töötanud vähemalt 6 kuud. Sellega avati siinne tööturg ning me ei ole enam sunnismaised teoorjad 🙂

Samuti on Tööministeeriumi poolt esitatud nõue, et kõik firmad peavad kinnitama tööpakkumuse koos töötaja allkirjaga, sest tihti töötajale saadetud pakkumine ei vastanud tegelikkusega, ega ka reaalse lepinguga, mida sunniti allkirjastama.

Ainuke seadusepunkt, kus nad nüüd karmimaks läksid, on turismiviisa kasutamine Schengeni passi omanikele. See seadus oli ka enne kirjalikult olemas, kuid alates jaanuar 2016 hakkasid nad seda karmilt rakendama. Nimelt me saame olla riigis 90 päeva 180 päeva jooksul. Kui enne vaadati sellele lausele läbi sõrmede ja paljud hüppasid päevaks kas Katari, Omaani või Kisi saarele Iraanis, siis nüüd 90 päeva täitudes peame olema järgnevad 90 päeva riigist väljas.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s