Khasab – Omaan

wpid-wp-1433147778566.jpegÜhel ilusal nädalalõpul otsustasin ema Khasabisse viia. Khasab on Ras Al Khaimast edasi ning see jumalast jäetud nurgakse kuulub Omaanile. Ema on eelmistel aastatel Dibbas olnud, kuid mina olin kuulnud just imeilusast teest ning randadest Khasabis.

Otsus oli tehtud ning hakkasime reede hommikul liikuma. Kuni Ras Al Khaimani oli mul tee teada, kuid sealt edasi oli kõik minu jaoks uus. Pärast paaritunnist sõitu Ajmanist jõudsime piirile. Esimene ehmatus oli kui meid suunati üle sõitma teravatest oradest, kuid nagu selgus siis nad vajusid õigel ajal alla ning autorehvid jäid terveks. Mul käis võpatus kehast läbi, kui seda märkasin ning sain aru, et ka pidurdamisest ei piisa. Parkisime auto ning sain piiri peal maksta 33 AED inimese kohta AÜE poole peal ning mull määrtiti veel E-Dirhami kaart ka sunniviisiliselt 6 AED ees kaela 🙂

Saime templid passi, et oleme riigist lahkunud ning sõitsime järgmise putka juurde, kus oli juba Omaani piiripunkt. Täitsime ankeedid tasusime 5 OMR viisa eest, näitasime auto tehnilise passi ette ning ilusa naeratuse eest jäid nad ka uskuma, et mul on kehtiv liiklus- ja kaskokindlustus ka Omaanis.

Omaani piiripunktides tuleb arvestada, et sa ei ole lihtsalt autos ning ei ulata läbi autoakna oma dokumendid, vaid auto tuleb parkida ning siis minna vastavasse hoonesse oma asju õiendama. Vabalt saavad läbi sõita autost väljumata ainult Lahe Riikide kodanikud.

wpid-wp-1433147822463.jpegOmaani poisid palusid mul pagaasniku lahti teha, kontrollimaks, et mida kahtlast üle ei veetaks ning meie päevane seiklus või alata. Teekond Khasabi linnakesse on lihtsalt maaliline. Ühel pool kõrguvad massiivsed mäed ning teisel pool sillerdab türkiissinine meri. Peale paarikümmet kilomeetrit hakkas auto valusamat häält tegema ning tõusime mägedesse, et lõpuks jõuda Khasabi linna ning sealsesse randa. Rannas oli meil raske, sest väljas näitas 48 kraadi ning ma ei saanud aru. kuidas keegi saab üldse minu peale kade olla, et sellises põrgus elama pean 🙂

Khasabis on ainult 3 hotelli, millest kaks on normaalse tasemega. Kuigi nad mõlemad asuvad rannas, ei ole need sobilikud ujumiseks. Hotellid asuvad kaljuserval ning parim rand ongi just Atana Resort kõrval, kuhu on paar minutit jalutada.

wpid-wp-1433147873876.jpegKhasab ise on idülliline väikelinn ühe suurema poekesega, mis jääb võib olla meie Prisma ja Selveri mõõtmesse. Kindlasti pikalt seal olles hakkab igav. Kui aga tahta aeg maha võtta, saada eemale kogu kärast ning suurlinna närvilisusest, siis kindlasti soovitan 1-2 ööks varbad vetet lasta ning nautida Omaani külalislahkust ning loodust.

Õhtul tagasi sõites suutsin ma Omaani piiripunktist nii läbi tuhiseda, et jõudsin juba Emiraatidesse. Sealses passikontrollis saadeti meid muidugi Omaani tagasi, sest Omaan peab meile ju riigist väljumise templid passi lööma. Ohh, mis seal ikka vaielda. Vantsisime emaga Omaani piiripunkti tagasi, sest auto olime juba ilusti ära parkinud ning saime lõpuks ka sealt viisa. Ilmselgelt oli sealne poiss sellel ajal pissile läinud, sest meid ei olnud keegi kinni pidamas 🙂

Emiraatide poolele tagasi minnes oli piirikontrolli vanem härrasmees Proua Emast nii sisse võetud, et andis talle 3 kuu viisa ning passe tagasi andes rõhutas seda veel erilise tooniga. Tänu mehe heldusele oleks ema võinud jääda minu juurde kuni septembri keskpaigani.

Tagasiteel tegime veel väikese shoppingu RAK kaubanduskeskuses ning hilisõhtul hüppasime ka Ajmani suuremast kaubanduskeskusest läbi, mis nägi välja nagu viimne päev oleks tulekul. Inimesed krahmasid riideid, toitu ja kõike mis kätte sattus. Sellel hetkel tabasin ma ennast järjekordselt rassistlikult mõttelt, et mis vahe on olla poes, kus on enamus araablased või kui klientideks on India ja Pakistani armee. Ma arvan, et need kultuurid ei ole loodud minuga koos eksisteerima ning nende aastate peamine negatiivsus Emiraatide suhtes on tingitud just nende rahvaste rohkusest, kes 8 miljoniga riigist moodustavad ca 5 miljonit.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s