Uued maitseelamused Dubais

Reedel käisime sõpradega ühes Dubai kuulsamas Iraagi Restoranis – Kabab Erbil Iraqi Restaurant. See asub Deira alguses Al Riqqa tänaval ning lähimad hotellid, mille järgi saate orienteeruda on Avenue Hotel ja Ramee Guestline. Samuti jääb jalutuskäigu kaugusele Al Riqqa metroopeatus.

Mis selles restoranis on siis nii erilist? Tegemist ei ole mingi fancy ning modernse restoraniga, mida võite kohata JLT, JBR, Dubai Marinas või Sheikh El Zayed Roadil. Oma interjöörilt on traditsiooniline araabia söögikoht läbi kahe korruse. Teine korrus on siis perekondade päralt (loe isane, kellel on kaasas emane 🙂 )

Toidud on ülimalt maistvad. Tegemist ei ole ei kalli, ega ka odava söögikohaga. Keskmine prae hind on 18-20 EUR, kuid arvestage, et üks roog on piisav kahele inimesele ning sellega tuleb veel kaasa supp, salat jne. Kabab Erbil spetsialiteet on Iraqi Kabab, mis on tõesti ülimalt maitsev. Mulle endale meeldis väga Qoozi lammas, mis serveeritakse rosina-riisiga. Maitse on mahe ning lammas on hea ning liha kukub lausa luudelt. Kes on käinud Küprosel ning saanud seal lammast maitsta, siis see saab aimu, millest ma räägin 🙂

Mõlemad road ei olnud vürtsikad ning enamus nende menüüs olevast toidust on meile põhjamaa inimesele igati vastuvõtlik ning ei pea krabama turgutava vee järele, et leevendada tuld kurgus ning silmis 🙂 🙂 🙂

Peale sööki serveeritakse veel nende kohalikku teed, mis on juba hinda arvestatud ning ei pea muretsema, et keegi on toonud teile vale tellimuse.

Negatiivse poole pealt tooksin välja selle, et ärge oodake teenindust kui Michelini tähega restoranis. Nad on kõik abivalmid ja agarad, kuid varuge kannatust kui teile tuuakse lauda vesi, kuid mitte klaase. Kui toit on toodud, siis tuuakse taldrikud, kuid kolmadna ringiga ja meeldetuletusega tuleb nuga. Jah, ainult nuga, sest ülimalt agar poiss läks seitsme maa ja mere taha ka kahvleid otsima 🙂 🙂 🙂

Mina, kes ma suudan sellistest olukordades eriline “bitch” olla, võtsin emotsioone maha ning kogu selle teeninduse valust ja ilust hoolimata, lähen kindlasti sinna veel tagasi. Eks ka teenindaja – virks ja kraps araabia poiss, on uueks korraks köögist noad ja kahvlid üles leidnud.

Peale restorani käisin vaatasin veel Holiday Inn all olevas ööklubis India, Bangladeshi ja Nepaali tantsutüdrukud üle. Iga kord kui ma sõpradega sealt väljun, valdab mind vastuoluline tunne – kas tunda kaasa neile neidudele või hoopis meestele, kes sellise tantsu eest maksavad 🙂 Eile oli ka mingi Filipiini mees ülimalt “seksikaid” liigutusi tegemas. Vahepeal haaras ka India riigilipu ja hullutas saalis olevaid kiimas India mehi. See tundus samasugune kultuuridevaheline kokkupõrge nagu New Yorkis Brooklynis nähtu, kus neegripoiss lükkas juudipapi ratastooli Juutide kvartalis.

Õhtu lõpetasime vesipiibu kohvikus, kus läksin ühe kohalikuga tõsisesse diskussiooni. Tema tegi meeliülendava avalduse, et Sheikh Maktoub on andnud korralduse Dubai riigiametkondades töötavatele juhtidele, et paari kuuga tuleb kõigil osakondadel tulla välja “Smart lahendusega” ehk asi tuleb viia internetti – avaldused, asjatoimetused jne. Ühesõnaga tahab ka Dubai saada E-riigiks. Kes selle paari kuuga antud nõuet ei täida, võib endale uut töökohta otsima hakata.

Mul ei ole midagi selle vastu, kui me areneme kasvõi poolele maale nagu Eesti E-Ühiskond on arenenud, kuid enne kui hakata looma äppe nutiseadmetele ning millele kõigele muule, võiks alustada näiteks riikide ja rahvuste grammatikatunnist. Tööministeeriumis on Eesti siiani ASTONIA ja Soome on  FENLAND. Sharjah Politseis on rahvus eestlane inglisekeelses versioonis siiani ISTWANIAN, mis kõlab küll rohklem Lõuna-Aafrika hõimu kui ühe põlise Maarjamäe rahvana 🙂

Igaljuhul anna ma siinkohal lubaduse, et kui need äpid tulevad kõik välja, siis ma saadan parandatud versiooni riikide nimedest ning rahvustest isiklikult Dubai Sheikhi administratsioonile ning vastavatasse ametkondadesse ning sellega olen ka mina oma panuse riigi arengusse ning tuleviku visiooni andnud 🙂 🙂 🙂

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s