Minu kalade hullus

IMG_1723Viimase paari kuuga olen soetanud endale 6 kala (loe: 8 kala, kellest ühe mürgitasin ja teise ära “keetsin”) 🙂

Nimelt on mul kodus oma väike “Labor”. Kaladeks on vähenõudlikud Siiami tapluskalad ehk Betta Kalad, keda ei saa teistega kokku panna. Ühes kausis elamine päädib ühe võidu ja teise surmaga. Seega on mul kodus 6 veekaussi, kus nad kõik rõõmsalt kõrvuti elavad ja läbi klaasi teineteisega kaklevad 🙂

Esimene ohver leidis oma otsa puhtalt minu saamatusest. Ostsin ilusad värvilsed kivikesed põhja ning ma ei keetnud neid enne läbi ning ilmsegelt sai kalake toksilise mürgituse. Teise kala panin ma vist liiga sooja vette…. shit happens. Nii kaua kuni ühe kala hind on 1-2 eur, siis ma võin seda eksperimenti endale lubada 🙂

Viimased 6 on mul vapralt vastu pidanud ning kosuvad jõudsalt 🙂 Eelviimase kala ostmise ajal kogusin ma lausa kuulsust Ajmanis. Nimelt on siin üks hulgimüüja, kes tellib kalu Taist ja Malaysiast ning annab mulle ja mu sõbrannale teada, kui uued ja ilusad saabuvad. Ta nopib alati kenamad kalakesed välja ja siis kutsub meid vaatama, et milliseid soovime. Viimane kord sain ma imeilusa musta “Poolkuu”.

Eelmviimane kord saabusime just sellel ajal, kui kalad olid väikestes kilekottides kastis. Mul jäi silm peale ühele surevale kalale, kelle kilekotike oli veest tühjaks jooksnud. Minul hakkas seal peale kohe päästeoperatsioon. Hakkasin ükshaaval sadu kalu kontrollima ning kõigil, kellel oli vesi otsas või veetase liiga madal, eraldasin ülejäänutest. Ma käskisin poemüüjatel otsida kõikidele oma purgid veega ning mõned suutsin tühjadesse akvaariumitesse panna ning kui sõbranna tagaruumist välja tuli hakkas ta südamest naerma.

Pood oli täitunud väikeste purkidega ning nende sees kalakesed. Mõnes suures akvaariumis hulpisid kalad kliekottidega, et olla kindel, et koti asend on piisav, et kala hingata saaks. Kui me poest väljusime, siis poeomanik ütles mulle, et tal tuleb uus laadung paari päeva pärast ning ma olen oodatud tema kalu päästma.

Ma jäin mõtesse, et kas paarikümne kala päästmine korvab 2 kala tapmise 🙂

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s