Kas maksuvaba paradiis on lõppemas?

on

Elu on vahepeal kiirelt läinud ning pole jõudnud isegi kõikide uudistega kursis olla. Viimane suurim pommuudis on see, et AÜE kaalub käibemaksu rakendamist. Iseenesest ei oleks see halb idee, et vältida rahapesu ning panna firmad hoolikamalt oma tulusid/kulusid deklareerima, kuid ma kahten, et sellest kujuneks aus läänelik maksupoliitika. Pigem oleks see järjekordne riigi rahakorjamis allikas, et vähendada naftahinna langusest tulenevat kahju. 

Meil siin alles võeti kasutusele uus süsteem, kus kõik tööandjad peavad liituma online portaaliga, mille kaudu tuleb hakata taotlema töötajatele elamislube. Olenamata firma suurusest on liitumistasu 5000 AED (ca 1300 EUR) ning selleks, et saada kasutajatunnus ja salasõna, täiendavad 2000 AED (520 EUR).

Samuti tõsteti märtsist vee ja elektrihinda koos südant lõhestava selgitusega, kuidas ühes koos ja ühel meelel suudame maailma päästa. Reaalsus on aga see, et sisserännanud maksavad kohalike kulud kinni, sest nende maksumäär on pea olematu ning kui keegi kõrval villas oma basseini täidab, siis mina kaudselt maksan selle lõbu talle kinni.

Selles suhtes tuleb AÜE-le au anda, et ta oskab oma kodanikku hoida ning minusugused “parasiidid” võivad ju iga kell lahkuda, kui mulle siin ei meeldi. AÜE esimene valitseja Sheikh El Zayed vallandas omal ajal lausa riigitöötajad kui sai teada, et tema rahvas elab ka korterites. See oli elementaarne, et igal emiratil pidi olema oma maja (ehk siinses mõistes villa).

Muus osas liigub siine elu vanamoodi. Iga nädal kuulutatakse välja uusi imeprojekte ning viimastele uudistele tuginedes, peaks AÜE hakkama pakkuma ka maailma parimat vähiravi.

Ah jah. Viimased paar nädalat on õhk paksult liiva täis olnud ning eile öösel saime selle talve kolmanda vihmahoo, mis õhu puhtamaks tegi ning nüüd on jälle, mida hingata 🙂

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s