“Käsnakalle” ja Prohvet Muhammadi sünnipäev

Sellel aastal tähistasime Uut Aastat ning prohvet Muhammadi sünnipäeva järjestikku. 01.jaanuar langes kenasti neljapäevale, 2. jaanuar oli reede ehk puhkepäev ning 3. jaanuar oli Prohvet Muhammadi sünnipäev. Seega oli meil siin 3 päeva pidu. Ainuke erinevus teiste päevadega oli see, et 3. jaanuar oli “kuiv päev” ehk alkohol oli keelatud.

Mul oli sõbraga plaan minna Sharjah kõrbeavarustesse safarile. Ta on rahvuselt sakslane ning Ajmanist läbi sõites sain ma kuulma igas versiooni saksa sõimu, millega valati üle kõik pakistani ja india autojuhid, kes tema hinnagul ei sõitnud vastavalt liikluseeskirjadele. Ühesõnaga neid inimesi oli palju, kes mu sõbra viha alla langesid 🙂

Mul oli turvaline temaga kõrbesse minna, sest ta on elukutselt tuleõrjuja ning ta on autoklubi ALMOST 4×4 liige, mis ühendab endas offroad fännid ning klubi pidavat olema GCC riikide suurim koos oma 850 liikmega.

Kõrbesse jõudes lasime rehvid tühejmaks ning panime ka ilusa punase lipukese auto külge lehvima, et oleksime kergesti märgatavad liivadüünide tagant teistele sõitjatele.

Ta sõidab väikese kollase Jeepiga ning tema auto nimi on “Käsnakalle”. Peab mainima, et tal on endal on ka märgatavaid sarnasusi “Kalmeriga” 🙂 Kõrbesafari oli korralik ning olin tänulik oma tarkuse üle, et enne mitte palju süüa.

Alustasime nö algajate kõrbest, kus liivadüünid on kõrgemad, kuid see-eest tugevamad ning liiv ei ole väga pehme. Pärast lõunal läksime ka keskastme düünidele, mis eeldab juba suuremat osavust auto düünidele saada ja mitte liiva kinni jääda.

Seal suutsime ka paar abivajajat liivast välja tõmmata ning õhtu lõpus tegime ise endale natuke närvikõdi. Liivadüünid ei olnud sellel alal üldse suured, pigem väikesed ja tillukesed. Sellest hoolimata suutsime leida düüni, mille teisel pool laiutas suur auk. Meil toimus autoga vabalangus kuni pamperiga vastu maad põrkasime.

Meie päikeseprillid olid silme eest kadunud ning kõik esemed, mis ei olnud autos kruvide või liimiga kinni olid vahetanud oma asukohti ning saime ka teada, et ta autos ei ole turvapatju. See oli isegi väga hea, sest kui need padjad oleksid meile veel näkku löönud, siis oleks mul kindlasti täna palju valusam olla 🙂

Turvavöö pidas meid kenasti kinni, mis sest et parem õlg valutab ja rinna peal on turvavöö. Mu kaaslane oli minu pärast ikka väga mures ja eks ta ego sai ka natuke kannatada 🙂 Mind see ei häirinud, sest eks tegijal ikka juhtub.

Siin kohal panen kõikidele südamele, kes plaanivad Dubais kõrbesafarit võtta, et ostke oma ekskursoonid esindajalt. Mitte, et ma siin endale reklaami teeks, vaid ainult sellel päeval nägime me kõrbes mitmeid juhtumeid, kus autod mõttetute kohtade peal liiva sisse kinni jäid. Jah, seda võib juhtuda ka profiga, kuid suurem tõenäosus on koju tervelt ja õnnelikult tagasi jõuda, kui teatud kvaliteet on garanteeritud.

Ja kokkuvõttes ei müü üksi lugupidav firma reise kõrbesse, kui nad ei ole veendunud teenuse kvaliteedis, kuid tänaval leiate iga mehe, kes arvab olevat endas “kõrbeässa” 🙂

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s