Turvameetmed karmistuvad

Eelmine nädal tuli kõmu uudis Abu Dhabis, kus kohalik Emirati tappis kööginoaga Ameerika kodanikust õpetaja ning pani ühe arsti kodu ette pommi, kellel oli samuti Ameerika kodakondsus.

Naine kandis Abayat, juuksed, nägu ja käed olid kaetud ning tegi oma töö ära. Õnneks kaamerad majas ning tänaval aitasid politseil naine kinni võtta. Naine elas suures uhkes villas ning hetkel on öeldud, et naine lihtsalt vihkas valgeid inimesi.

Mina isiklikult arvan, et tegu on AÜE õõnestamisega. Kes on maailmas esimene riik, kes reageerib koheselt, kui tema kodaniku vastu rakendatakse vägivalda ning tapetakse? AÜE on edukas Lähis – Ida riik vaid selle tõttu, et ta on suutnud müüa end kui turvalist riiki.

Igaljuhul AÜE on tagajalgadele aetud ning turvameetmed karmistuvad ning terrorismivastane tegevus suureneb. Ma ei usu, et see on otseselt seotud nädal tagasi aset leidnud sündmusega, kuid nüüdest inimesed, kes soovivad osta telefoninumbri – kas kõnekaardina või lepingulise – peavad andma originaaldokumendi (enne piisas kui saatsid koopia faksiga või meiliga poodi), digialusel andma allkirja ning andma ka digitaalse näpujälje, et sinu isik oleks igati tuvastatav.

Seega ka turistid, kes muretsevad nädalaks omale telefoni sim kaardi, peavad olema ettevaatlikud, et kaart ei jõuaks valedesse kätesse. Parim viis on SIM-kaart lihtsalt hävitada ning numbri sulgemisel kaart blokeerida.

Politsei võib su ukse taha tulla ka siis, kui sellelt numbrilt on üritatud osta seksiteenust või keegi teeb kaebuse, et sellelt numbrilt meesterahvas näiteks ahistab naisterahvast.

Vot nii. Olge ettevaatlikud, kuhu ja millele alla kirjutate, sest siin riigis on kõik ühendatud isikuga. See ei ole nii, et oman anonüümselt telefoni SIM-kaarti ning teen mis tahan 🙂

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s