Pinnawala ja Dambulla

DSC_0649Jätkan meie reisiga Sri Lankal.

05.11 hommik oli vihmane ja kliima igati troopiline. Meie esimesel päeval oli kavas Pinnawala külastamine, kus sai näha lähedalt elevante. Tegemist ei ole rahvuspargiga. Pigem on tegemist nö Elevantide loomaaiaga.

Teekond Pinnawalasse kestis ca paar tundi mööda kitsaid mägedevahelisi teid. Pinnawalas saime ka ühe korraliku vihmasaju krae vahele. 

DSC_0632Sissepääsu pilet on ca 15 USD inimese kohta ning lisatasu eest on veel võimalik titade lutipudelist piimaga toitmine ja elevantide söötmine. Need, kes soovivad kas elevante joota või sööta, peavad arvestama kindlate aegadega, millal on antud tegevused päevakorras. Meie ei teinud seal kumbagi.

Pinnawalas tuleb arvestada, et tegemist on siiski turismi atraktsiooniga ning iga talitaja lahke pakkumine elevantide juurde minna ja nendega pilti teha, eeldab neile jootraha andmist.

DSC_0642Väikesed vandid olid oma tarades ning neid seal pesti ning nad niisama hullasid ja mängisid. Nagu väikesed titad ikka – nautisid nad oma muretut lapsepõlve. Suuremad elevandid liikusid vabalt ringi, kuid neid oli jälgimas hulk talitajaid, et tagada turistide ohutus ning olla kindel, et elevandid oleks õiges kohas.

Üks suurem elevant suutis plekk-katuse aia najalt lahti kiskuda 🙂 Vaikselt nokitses seal, kuni kõik talitajad teistega ametis olid ning lõpuks viis visadus ta ka sihile 🙂

Pinnawala on hea koht elevantidega lähemalt tutvust teha, aga nii nagu üks kohalik mees meie Dambulla hotellis ütles, siis tegemist on seal siiski põhimõtteliselt kodustatud “ketikoertega”.

Pinnawalast Dambullasse oli pikk, käänuline ning vaevaline teekond. Kogu meie Sri Lanka reisi aja jooksul oli sellel teelõigul teeolud kõige kehvemad. Tee oli kitsas ja lookles mägede vahel. Teel oli palju teetöid, mis võttis meie liikumiskiiruse ka maha. Meie autojuht ei olnud sellel päeval just kõige suurem õnneseen, sest politsei peatas ta kahel korral ning esimesel korral sai ta ka trahvi. Nimelt tegi ta keelatud kohas möödasõitu.

Õhtul jõudsime Dambullasse, mis oli meie jaoks ainult ööbimiskohaks. Mitte mingeid vaatamisväärsusi me sinna ei plaaninud, kuigi seal oli ilus kuldne Buddha tempel. Templid ja paleed jäid meil Indiasse ning me ei soovinud hakata järjekordsesse templisse ronima.

Õhtul tegime mulle ühe apteegi peatuse ning siis läksime otsima õiget Sri Lanka sööki. Tellisime omale kana ja riisi, mis serveeriti Lootose lehtedel. Toit oli hea, kuid vürtsikas. Külastasime veel meie hotelli lähedal olevat toidupoodi ning oligi aeg uueks päevaks valmistuda.

DSC_0652PS: Kui reisite Sri Lankal auto ja autojuhiga, siis üle riigi on nö kirjutamata reegel, et päris paljud hotellid pakuvad tasuta majutust autojuhile, Kui peaks tekkima olukord, et hotellil antud võimalus puudub, siis tavaline taks on 10 USD öö kohta. Selle summa annate sulas poisile kätte ja pole enam teie mure, kus ta öö veedab.

Indias on üldjuhul autojuhi majutus alati hinda arvestatud. Sri Lanka puhul saate enne ka hotellist üle küsida, kas neil on autojuhtidele majutus või mitte.

Meie oma reisi jooksul maksime ainult ühe öö majutuse ning seda just Dambullas. Dambulla hotellis soovitati meil külastada ka Sigiriya lähedal asuvat Kaudulla rahvusparki, kus elab mitu elevandi karja vabalt ja metsikult.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s