Hilinenud lubadused

Nädalaid tagasi lubasin kirjutada siinsetest sotsiaalsetest probleemidest. Järjest rohkem kerkib ülesse probleeme sunniviisilise prostitutsiooniga, erinevad skeemid vargusteks, enesetapud jne.

Mul siin Ajmanis tuli kuu alguses uudis, kus naine oli lükatud 12. korruselt alla. Kannatanu õnneks maandus ta aknapesukorvis ning pääses ainult murtud luude ja roietega. Kohalik pere oli palganud Aasia riigist majateenija, kuid reaalselt sunniti teda tegelema prostitutsiooniga. Rüseluse ja kähmluse käigus lükati ta aknast lihtsalt alla.

Teine analoogne uudis tuleb Dubaist, kus üks Pakistani perekond (ema ja isa) sundisid oma alaealist 16. aastast tütart tegelema prostitutsiooniga. See pidavat pere makseraskustest välja päästma. Esimene “klient” oli eriti suurelt 16 000 AED maksnud, et olla vahekorras süütu tütarlapsega. Kokkuvõttes oli äriskeem korralik. Neil oli renditud korter, mida kasutati bordellina ning neil oli isegi palgale võetud raamatupidaja.

Need on ainult kaks näidet, kuid reaalsus on hoopis karmim. Need tüdrukud, kes Dubai ööklubides tantsivad, nendel on niigi hästi läinud. Muidugi tuleb arvestada, et 99% seksitööstusesse lükatud naistest on just arengumaadest Aasiast ning väga tihti teevad nad seda oma meessugulaste survel. Teised õnnetud, kes on siia tulnud tööle ning nad jäävad totaalselt sõltuma oma sponsorist ning ilmselgelt, kui politseisse teeb avalduse näiteks filipiini naine kohaliku araabia mehe vastu, siis võite ise arvestada, kes võidab.

Viimastel nädalatel on ka noorte enesetappude arv kasvanud. Hetkel on eksamite aeg ning väga paljud on suure surve all. See surve ei tule kuskilt mujalt, kui vanematelt. Kui sa ei ole kohalik, siis lapsed saavad käia ainult erakoolis. Kooli aastane õppemaks on 15 000 AED – 95 000 AED. Arvestades perekonda, kes tahab vähegi head haridust lastele anda, siis tuleb välja käia vähemalt 30 000 – 40 000 AED aastas. Sealt tulebki vanemate surve. Sellise väljamineku juures nõutakse lastelt välja kõik ning tihti lapsed murduvad. Kõrghoonete piirkonnas ongi kõige lihtsam viis lapsel endalt elu võtta kuskilt 20ndalt korruselt alla hüpates.

Sharjahs teatud piirkondades hoiatati inimesi, et kui tuleb tänaval nuttev laps vastu koos paberisildiga, siis tuleb ta kohe esimesse politseijaoskonda viia. Skeem töötab järgmiselt: laps nutab, et on ära eksinud, sest alles on siia kanti kolitud; abivalmi inimesena hakkad last koju juhatama; kodu ukse taga ootab abistajat hoopis uus üllatus; seal on vastas jõuk, kes kokkuvõttes sinu röövib.

Sellest hetkest ei aita ma enam ühtegi nutvat last 🙂

Alates 22.03 kuulub ka Eesti viisavabaduse programmi, kus me ei pea enam ette viisat tellima. Samas on Eesti meedia jällegi väga poolikut infot jaganud. Mina lugesin igalt poolt, et viisa ostetakse piirilt. Piiril ei ole mingit viisa ostmist. Lennukist maha tulles, lähete kohe passikontrolli, kus saate templi, mis lubab riigis viibida kuni 30 päeva. Kui nüüd soovite pikendada oma reisi Dubais, siis viisa pikendamine muutub tasuliseks.

Viisade kohta tahan veel nii palju öelda, et eks kõigile näidatakse infot, mis kellelegi kasulik on. Kui palju teist teavad, et suvel suure tõenäosusega annab Euroopa Liit ja Schengen piirkond viisavabaduse ka Araabia Ühendemiraatide kodanikele. Kokkuvõttes on kõik diilid präänik prääniku vastu.

Esimest korda siin oldud aja jooksul pidin ka tasulist arsti külastama. Mul endal ju vanad head kolleegid arstid käepärast, aga kui on vaja haiguslehte, siis tuleb arstilkäik ka registreerida. Sõber soovitas mulle ühte head arsti Sharjahs. Ta tuli mulle hommikul järgi ja ühel hetkel avastasin end erakliinikus, mis oli pilgeni täis Kerala hindusid. Ta jättis mainimata, et see ülimalt hea tohter on pärit Keralast. Ma tundsin, et minu kulul oli nalja tehtud. Mind suunati naiste ooteruumi, kuid ma ei pidanud seal kaua vastu, sest see kookoseõli saatis mind igas suunas. Ükskord see õli mind tapab 🙂 .

Kõigest eelarvamustest hoolimata oli arst tõesti tasemel. Igaljuhul nüüd ma kasutan inhalaatorit, kuni mu köhimine lõppeb. Artsilkäik annab kohe aimu, mis toimub siis kui meditsiini teenus on erasektori käes. Arstivisiit 20 eur, 14 tabletti antibiootikume 26 eur, inhalaator 10 eur, köhasiirup 7 eur. Kokku 63 eur 🙂 ja nüüd korrutage saadud arve summadega, kui peaks tõesti midagi tõsist olema 🙂 Veelkord panen kõigile südamele, et kes siia plaanivad tulla, kindlasti nõudke kindlustus firmast, kus töötate ning turistina kindlasti vormistage reisikindlustus.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s