“Lindude keel”

Üle pika aja sain kätte raamatu “Lindude keel”, mis on nazira pärsia poeedi Attar Fariddini (1119 – 1230) samanimelisele teosele – sufistlik allegooria on siin eriti selge. Vaenukäo juhtimisel lähevad linnud otsima oma kuningaks valitud imelindu simurgi. Raske teekonna järel, mis nõrgematele üle jõu, saab neist pärale kolmkümmend, ja siis selgub lausa kalambuurselt, kuid seda sügavamõttelisemalt, et simurg polegi muud kui si murg, mis pärsia keeles tähendab “kolmkümmend lindu”: meie ise oleme kuningad, ise oleme jumalad

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s