Natuke kriitikat

on

MjAxMy1mZjlhOGViNWIyZTE1OGVm_50e448bd2de54Kindlasti kõik on juba näinud kaadreid imelisest Dubai ilutulestikust, mis kattis Palm Jumeirah, Burj Al Arabi ja Burj Khalifa. Mina kahjuks seal kohapeal ei olnud ning antud teksti ei kirjuta ka kadedusest 🙂

Vaade oli kindlasti ilus ja maailmarekord püstitati, kuid kas need ongi meie väärtushinnangud? Riik, kus islam on riigiusuks, ei tohiks sellist priiskamist olla. Kõik see, mida tehakse “suurem, pikim, laiem, uhkem, luksuslikum” on igati vastuolus islami põhiideega. See selleks. Igaljuhul tööd nähti kõvasti, tulemus oli ilus, kuid selle raha oleks saanud ka palju otstarbekamalt kasutada. Sheikhid ei pea oma riigist välja minemagi, et näha totaalset vaesust, kus inimesed elavad allapoole igasugust vaesus- ja toimetulekupiiri. Minule avaneb antud vaade iga hommik kodu aknast.

Need samad, kes otsivad ja uurivad, kuidas järgmise palgapäevani ära elada, just nemad on need, kes kogu selle kireva vaatemängu eest peaksid aplausi saama. Nemad töötasid palehigis öösiti teetöödel, kaableid vedades jne.

Teine samast kategooriast uudis oli UAE sünnipaeval. Sheikh pani välja auhinna 100 000 AED ( 20 000 EUR) sellele, kelle auto on riigilipu motiividega kõige kenamalt kaunistatud. Võitjaks osutus kohalik emirati naine, kes kulutas oma auto ehtimisel “tühised” 40 000 AED (8000 EUR). Kui paljud eestlased ei teeni seda summat isegi aasta töötades??? Tavaline koristaja Emiraatides peab selle summa nimel töötama 3 aastat!!! Nii, et Pai ja Savisaare Järvevana-mehikesed on vaid väike tuuleiil rikaste mängumaailmas 🙂

Mingi hetk kirjutan pikemalt ka vabatahtlikke grupist ning mis siin maal ka loomadega juhtub. Kuna väga paljusid rahvuseid ei kohelda siin inimväärselt, siis võite vaid ette kujutada, mis seisus loomad jõuavad varjupaikadesse (kui üldse sinna jõuavad) 😦

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s