Litsi needus toob kaasa tormise ilma…

Kui uue aasta võtsin maalähedaselt Wadi al Baih mägedes Ras Al Khaimahs, siis jaanuari esimese sünnipäeva tähistamine pidi tulema glamuurne.

Minu sõbranna Angiel oli 01. jaanuaril sünnipäev ning selle auks organiseerisime 03. jaanuariks pea kaks kuud ette pidu renditud jahil. 5-tundi luksuslikku jahti oli renditud, söögid tellitud, elu kallim 120 eur maksev tort tellitud ja muidugi kogu see hullumaja, mis sünnipäevalapse riietuse ümber käis – alates juukseklambrist kuni kingadeni oli organiseeritud. 

Isegi mina, kes ma olen harjunud siin elama kui väike poiss oma teksades ja T-särgis, olin sunnitud viisakad riided selga ajama, kontsad alla panema ning näole sõjamaalingud kandma 🙂

Hetk enne kodust väljumist saime aga kõne laevalt. Nimelt ilm oli Dubais tormine ning meie sõit oli tühistatud. Meile pakuti uut aega, kuid mis sa teed tordiga ning inimeste meeleolud olid juba peo lainel.

Uudist kuuldes olin ma mures. Nähes Angie petantlikku peokorraldamist ning tema ootusi sellele õhtule andis ainult murdosake aimu, mis tema peakeses võis toimuda. Kiire plaan B oli Kempinski hotelli minna, kuhu me ka õhtul suundusime.

Samas tuli mulle kohe meelde Kevin Rushby reisikirjeldus, kus põline portugali merehunt, kelle elu kulges mööda Aafrika lõunarannikut kaubalaevadega sõites, ütles Kevinile kuldsed sõnad: “Litsi needus toob kaasa tormise ilma”. Seega ehk kuskil mõni meremees oli Dubai sadamasse maha jätnud kurja naise 🙂

Meie pidu jätkus õhtul Kempinski Bar 1897-s. Sai tantsitud, elavat muusikat kuulatud, naerdud ning lõpuks ka natuke draamat 🙂

Mulle väga meeldis sealne live-bänd. Noore ilusa lauljanna taga olid vanakooli-mehed vanakooli lugudega. Selline muhe olemine ja õhtu lõpuks kui lindilt tuli araabia muusikat, võtsid ka kohalikud araabia mehed tantsu ülesse (ja nad ei joonud seal mitte alkoholivaba õlut 🙂

Angie on pärit Kaukaasia mägedest ning rahvuselt ei ole ta venelane ning tema emakeel ei ole ka mitte vene keel. Sellest ka tema ja ta perekonna temperament. Tema vend oli äärmiselt viisakas. Ma ei mäleta kordagi oma elust enne, mil WC-sse minnes ja tulles oleks mul saatja kaasas olnud või, kes palub tantsule kätt suudeldes. Tal  jätkus silma ka selleks, et mul ikka alati oleks  veiniklaas ees jne. Nendega koos olles sain ma jälle kinnitust, kui tuim ma eestlasena olen. Mulle tuli meelde N sõnad, et ma olevat “full of life”. No ma ei tea. Nendega võrreldes olin ma ikka üks korralik põllukivi 🙂

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s