UAE saab 42 aastaseks

02.12.13 on jälle rõõmus päev, kus UAE tähistab oma sünnipäeva. Seekord saame siis 42 aastaseks.

Kui te küsite minu käest, kuidas seda sündmust tähistatakse, siis ma jään vastuse võlgu. Autod on igaljuhul värvitud riigilippudeks ning muid hiigelsuuri lehvikuid ning lippe ripub igal pool. Eelmine aasta 02.12 sõitsid kohalikud rõõmsas meeleolus mööda maanteid ja puhusid seebimulle auto akendest välja. Eks ole näha, millega nad nüüd mind siin üllatada suudavad.

Muidu UAE teemalist nänni saab osta iga nurga pealt. Eks tehakse ka paraadi moodi komejant ja hiljem läheb elu edasi.

Miks ma ei ole antud pühast vaimustunud? Selleks on paris mitu põhjust. Esimene ja peamine on see, et ma ei tunne, et see riik oleks veel mu kodu. Mind ei seo selle riigiga midagi muud, kui siin asub mu ajutine kodu ning töökoht. Kindlasti see harjumine võtabki aastaid.

Siin olles saan ma alles aru, miks paljud muulased Eestis ei assimileeru ning asju distantsilt näevad. Kui ei ole loodud seda sidet kohaliku ja sisserännanu vahel, siis ongi raske ennast nendega samastada ning tunda rõõmu samade asjade üle.

Võimalik, et olen eurooplasena õnnelik inimene, kes lävib erinevate rahvustega. Kui kasvõi minna kohvikutesse ja restoranidesse, siis on näha, kuidas rahvused on eraldi -ühes kohvikus istuvad pakistanlased, teises hindud ja kolmandas araablased. Dubai mõndades kohtades võib näha ka ülekaalus eurooplasi – st., et seal on alkohol saadaval ;). Point on selles, et 95% sisserännanutest ei suhtle kohalikuga rohkem kui tööalaselt. Naiste lävimine kohaliku mehega on üldjuhul hoopis teisel tasemel ;).

Teine põhjus pühadest mitte rõõmutundmine seisneb riigi selle aasta otsusest. See, et vaba päev anti 30.11 on hea, kuna on kaks järestikust vaba päeva ning saab pikemalt puhata, kuid fakt on see, et pea 6 miljonit inimest töötab rahvuspühal.

Need kellel on nädalaõpp reede ja laupäev, nemad said vaba päeva 01.12 ehk pühapäevaks ning riigisektori töötajad puhkavad alates homme lõunast kuni 03.12. Siit ka põhjus, miks ma ei ole eufoorias. Nad on oma otsusega muutnud töötajate vabad päevad mugavamaks, kuid sellega jääb riigi enda sünnipäev ju tahaplaanile – vähemalt mittekodanike jaoks. Ja mis peamine – minu Liibanoni plaan on täiesti peapeale pööratud 😉

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s