Expo 2020

Täna ma spämmin teid postitustega. Juba käib hääletamine ning Singapur on oma etteastet tegemas :). Kas tuleb ära ja 2020. aastal on Dubai “Expo 2020” eestvedaja linn?

Tavainimestel ei ole siin palju hõisata. Investeeringuid tuleb riiki, uusi töökohti luuakse. äkki kellelgi õnnestub ka paremat palka saada, kuid sellega hüppavad lakke ka kinnisvarahinnad ning üürid muutuvad soolaseks.

http://gulfnews.com/multimedia/graphics/full-frame/bringing-the-dubai-expo-2020-theme-to-life-1.1253926

Abu Dhabi juba plaanib tühistada seaduse, kus omanik võib tõsta üüri kuni 5% aastas. Tahetakse minna üle turuhinnale ehk teoreetiliselt võib omanik üürihinda ka 50% tõsta, kui turuväärtus hüppeliselt tõuseb.

Lihtsalt infoks, et Dubais ja Abu Dhabis on tagasihoidliku 2-magamistoaga korteri aastane rent 80 000 – 90 000 AED (ca 17 000 – 19 000 eur). Kuu rent tuleb siis ca 1400 -1600 EUR kuus 🙂 See on ka põhjus, miks paljud arvavad, et kui inimene elab üksinda stuudios, siis tal peab ikka rahaliselt väga hästi minema.

Näiteks Dubai JLT piirkond on eriti popp eurooplaste seas. Kõik tahavad elada vinges tornmajas ilusa vaatega. Selle hinnaks on stuudio/korteri jagamine 3-4 inimesega ning nad maksavad oma voodikoha eest rohkem kui mina oma tagasihoidlikus stuudios Ajmanis. Muidugi on ka omaala spetsialiste, kes teenivad kuus rohkem kui teine mees aastaga kokku ning nendel antud elamistingimuste omamine ei valmista mingit probleemi, kuid mitu % elanikkonnast seda endale lubada saab :)?

Igaljuhul soovin ma neile edu ja loodan, et peale kõiki jõupingutusi ja investeeringuid tuleb võit Dubaisse. Kui suur on ikka tõenäosus, et ma 2020. aastal veel siin olen 🙂 Ja miks peaks Moskva võitma, kes ei luba isegi Louis Vuittoni kohvrit Punasel Väljakul hoida 😉 Ja nemad muretsesid veel meie matrjoskade pärast 🙂

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s