Natuke elu pahupoolt ning tunne seadust :)

See, et siin inimõiguste järgimine on  liiast, seda teavad enamus. Eriti, kui tööjõud on nn 3. maailmast.

Küll sunnitakse naisi prostitutsiooniks, siis ei vasta töötingimused lubatule ning paljudel on ära lõigatud ka võimalus oma eraelu nautida.

Me veedame oma puhkuse ilusas ja puhtas hotellis teadmata, mis tingimustel inimesed seal töötavad. Palgad algavad alates 500 AED ning nende elulaad on nagu orjadel. Muidugi ei kehti see kõikide hotellide ja tööandjate kohta. Siinse töötaja eluolu määrab ära suuresti ka rahvus, riik ning nahavärv ning kas firma on lääne firma, araabia, india või pakistani omanikuga. Ilmselgelt viimased kaks on kõige hullem kooslus.

http://gulfnews.com/news/gulf/uae/courts/men-accused-of-keeping-19-women-locked-in-dubai-villa-1.1251669

Ma ei kirjuta sellest, et teid siin hirmutada. Lihtsalt hoiatus neile, kellel on plaan siia elama tulla. Peate olema äärmiselt ettevaatlikud ning tegema suurt taustauuringut, kuhu ja kellega te end lepinguga seote. Päris paljud firmad võtavad teie käest ära passid ning kui peaksite kelmide ohvriks langema, siis teil puudub isegi võimalus riigist lahkuda. Kuna Eesti lubab teatud tingimustel ka kahte passi, siis soovitaksin kahe passiga tulla, et üks endal tagavaraks jätta. Muidugi tööseadusega tutvumine ei tee ka paha 🙂

Siin on nii palju inimesi, kellel puudub elementaarne teadmine oma õigustest ning kohustused, mida nad arvavad teadvat on ka üldjuhul tööandjate luulenurk.

Lihtsalt infoks neile, kellel on plaan siit õnne otsida:

1. Kui saate pakkumise oma riigis olles peab tööandja maksma kinni lennupileti sisenemisel riiki.

2.  Seaduse järgi ei tohi te turismiviisaga töötada ning riiki sisenemisel peaks teil olema kohe tööviisa (Employment Visa). 99% tuleb siiski turismiviisaga, aga kui firma ei hakka 30 päeva jooksul tööviisat taotlema, siis on põhjust muretsemiseks.

3. Kõik viisaga taotlemise kulud nagu tervisekaart, arstlik kontroll, tööluba,viisa jne on kõik firma kulu. Ainuke, mille eest maksma peate on Emirates ID 270AED. Firmal ei ole õigust ühtegi teist tasu palgast maha arvestada.

4. Suuremad firmad pakuvad tasuta lennupileteid koju iga aasta, kuid firma peab vähemalt pakkuma piletit kord kahe aasta jooksul. See on ka lepingu kehtivuse aeg.

5. Kui lõpetate lepingu vastavalt lepingu lõppemise ajale, siis firma peab tasuma kõik saamata jäänud puhkusepäevad, hüvitis töötatud aastate eest (kalkulatsiooni saate tööseadusest lugeda) ning ka lennupileti koju.

6. Tööviisa lõpetamisega seotud kulud tasub tööandja ning tal ei ole õigust mingeid rahasid teilt sisse nõuda.

7. Kui on tähtajatu tööleping, siis peate teavitama tööandjat 1 kuu ette lahkumise soovist. Alla kahe aasta tööajaga saate UAE valitsuselt 6-kuulise töökeelu. Seda saab eemaldada, kui teil on parem pakkumine või kui esitate kõrgema atestaadi oma hariduse kohta. Tööandjal ei ole õigust omalt poolt töökeeldu rakendada, kui olete kinni pidanud etteteatamisajast.

8. Tähtajalise lepingu ennetähtaegse ülesütlemise puhul on õigus tööandjal määrata 6-kuuline töökeeld. Seega kokku riigis ei saa töötada 1 aasta. Ka selle keelu saab eemaldada, kui uus töökoht on riigiasutus või kuulub pooleldi riigile.

9. Tööaegadest nii palju, et tahetakse muuta seadust nii, et oleks kaks puhkepäeva ja 5-päevalised töönädalad. Hetkel kehtib veel seadus, et kui töötad 6 päeva nädalas, siis nominaal tööaeg ei tohi ületada 8h ja kui 5 päeva nädalas, siis tööpäev võib olla kuni 9h.

Edu! 🙂

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s