Ööelu Dubais

Olen nüüd ära proovinud mõlemad ööklubid nende erinevas tähendustes :). Esimene kogemus on meie mõistes ööklubiga ning selle ma sain kätte Dubais Armanis. Armani on classy ööklubi, kus hinnakirju ei soovi ma isegi vaadata. Ma ei tea kuivõrd see tõele vastab , aga kui reserveerid endale laua koos welcome ülisuure alkoholipudeliga, siis see pidi maksma nii ca 5000 AED. Ei oska kinnitada info tõele vastavust. Minule see koht igaljuhul meeldis, sest seal oli näha palju eurooplasi ja asukoht on ka super. Dubai Downtown, Dubai Malli kõrval asuvas Armani hotellis.

Sissepääsu eest mina ei maksnud. Mul pole õrna aimugi, kas keegi tegi seda minu eest, aga minult raha ei küsitud. Ukse peal lihtsalt vaadatakse su riietus üle ning küsitakse, kas olen hotelli klient või olen enne klubi külastanud.

Sinna minek oli ka omamoodi huvitav seiklus. Nimelt läksin Armanisse oma kolleegi Angie ja tema sõbranna Alinaga. Tegime soojenduse Alina kodus ning kuna mina läksin sinna esimest korda, siis tuli ju ka külakost kaasa võtta. Kes siis läheb külla ilma kingituseta! Ostsin kommikarbi ja Angie võttis oma külmkapist kaasa veini, mille olime autoaknast Kempinski hotelli juurest hankinud. Kõik oli ilus. Alina elab Sharjahs ning sinna me ka autoga suundusime. Sharjah, mis on kõige karmim emiraat ning kus igasugune alkohol ning kombelõtvus on keelatud, osutus jälle minu tipphetkeks. Nimelt kui ma end autost välja ajasin ning oma kinkekotikesega ukse poole liikuma hakkasin, läks koti põhi katki ning veinipudel kukkus klirinal keset Sharjah tänavat maha. Me tegime Angiega ruttu minekut, sest ei oleks just hea vaatepilt olnud kahte naisterahvast katkise alkoholipudeli ees kõõlumas näha. Kolleeg hakkas selle peale naerma ja küsis, et kas ma paremat kohta ei leidnud sellise aktsiooni jaoks J.

Muide Angiega külastasime ka ülikallist Kempinski Ajmani vesipiibu lounge. Tavaline fish & Ships ning paar pokaali veini läks maksma 450 AED, mis on ca 100 eur. Hea, et ma seda ise maksma ei pidanud J. Igaljuhul olime kõige lõbusamad kliendid seal ning kui tuli arve maksmise aeg, siis saabus meie juurde kena filipiini töötaja, kes ütles, et järgmine kord annavad nad meile Kempinski mingi kuldkaardi või mis iganes kliendiprogramm neil on seal. Angie oli selle peale üllatunud. Tema on nimelt seal aastaid käinud ning pole mingit discounti saanud, mina olin esimest korda ja soodustused kohe lendasid. Mis sa oskad kohe öelda J? Järelikult paistsin neile piisavalt maksejõuline 😛

Nüüd aga hoopis huvitavamast ööelu kogemusest. Reili ja Evelin suudavad kindlasti ka kaasa rääkida oma kogemusele ja emotsioonidele, aga teistele väike ülevaade.

Nimelt Deira enamus hotelle elab selle arvelt, et neil on mitmeid „ööklubisid“, mis meeste pilke köidab. Jah, need ei ole kohad, kus ise miniseelikuga tantsima minna….Mina sain esimese kogemuse kätte Deiras pea kuu tagasi. Minu õhtu algas üldse huvitavalt.

Kella 12 paiku öösel helistas sõber ja ütles, et tal on mu abi vaja. Nimelt oli vaja üks auto lennujaama toimetada, et selle omanik ta sealt maandudes kätte saaks. Nii ma sõitsin võõra autoga sõbra auto järel. Ma ei ole kindel, et ta mingit üllatust ei saanud. Nimelt Emirates Roadil püüd sõbra autoga tempot pidada lõppes sellega, et minu spidomeeter näitas kohati 150km/h. Ma usun, et trahvi ei saanud, sest tagasisidet ma selle kohta veel saanud ei ole. Auto lennujaama pargitud jätkasime teekonda sõbra autoga.

Sisenesime esimesse klubisse. See oli puupüsti India ja Pakistani mehi täis, kuna kohalik volüümikas pakistani tantsija hullutas kliente. Sinna me ei jäänud. Liikusime edasi Dubai Creeki juures olevatesse klubidesse. Siinkohal jäeti mind autosse, et ma niisama seal meeste vahel ringi ei jõlguks. Ka seal olid kõik kohad täis. Helistasime sõbra sõbrale, kes oli ka oma tüdruksõbra maha raputanud ning nüüd võtsime suuna juba Arabian Courti Dubai muuseumi vastas. Kohe segaduse vältimiseks, et tegemist ei ole Arabian Court´ga One & Only Royal Mirage 5* luksus hotellis J.

Sisenesime klubisse ja ma olin vist ainuke naine seal. See tähendab ainuke naine, kes laval ei tantsinud :). Vahepealsed etteasted olid päris kenad ja silmale ilus vaadata, kui kaks naist idamaist India tantsu tegid. Kui saabus vahehetk, siis nukralt diivanite peal istunud miniseelikutes naised tõusid püsti ja hakkasid tantsu lööma. Ma ei saanud alguses väga hästi aru, et mis on nende otstarve, kuid see sai ka selgeks õige ruttu.

Mehed loopisid tühje paberkaarte ning see tundus mulle jällegi täiesti sürr. Kogenud kamraadidelt sain teada, et kuna prostitutsioon ja raha eest tantsimine on islamiriigis keelatud, siis mehed ostavad sümboolse summa eest hunniku tühje paberkaarte ja siis loobivad neid oma lemmikutele. Tantsivate naiste keskel on veel nö luudadega mehed, kes neid pabereid sealt kokku korjavad. Ühesõnaga õhtu lõpuks on kõigil oma hind….

Sellel õhtul sattusin kahte huvitavasse episoodi. Esimene kõige imelikum kogemus oli see, et üks Nepaali või midagi sinna kanti neiu hakkas mulle tantsima. Pean ausalt tunnistama, et oma lühikese elu jooksul ei ole ma välja teeninud ühegi naise tantsu J Tunne oli imelik, aga tšikk ise oli kena…

Teine ja natuke hämmingut tekitav olukord leidis aset suhteliselt õhtu lõpus nii kella 3 paiku öösel, kui muusika läks korraks kinni ja kõik naised, kellel oli seljas miniseelik kadusid lava taha. Naised, kellel olid jalas mustad retuusid, jätkasid tantsu nagu midagi poleks juhtunud. Mis siis toimus selle paari minutiga? Naised kadusid lava taha retuuse jalga tõmbama ning saabusid tagasi korralikult liibuvas, kuid mitte paljastavas riietuses. Luudadega mehed ja teenindav personal hakkas üliheli kiirusel paberkaarte kokku korjama, sest siin religioonist läbi põimunud riigis, kus kõik pahe on ainult Lääne maailmas, sellist raha eest naiste hindamist ju ometi ei ole J. Ilmselgelt oli kuskil mingi kontroll sisse tulnud ning nüüd tuli luua atmosfäär, et tegemist on igati sündsa kohaga.

Natuke leebemas kohas käisime Holiday Inn Deira all olevas klubis, kus said ka Eesti tüdrukud näha siinset salajast meestemaailma. Seal oli jälle omamoodi situatsioon. Üks verivärske ning noor India neiu hakkas oma etteastet tegema. Ma ei saaks öelda, et seal oleks koreograafiale rõhku pandud, kuid hiljem selgus ka selle tagapõhi. Selles klubis ei olnud mingit labast paberkaartide loopimist. Siin oli hoopis samm edasi. Kui meesterahvas valis välja neiu, kellele raha panustas, siis tema pähe asetati kroon. Iga kord kui krooni üles-alla liigutati, tähendas see mehele 1000 AED väljaminekut. Üks kiimane India mees oli selle noore neiu eest välja käinud 10 000 AED ning tema kindel soov oli näha neiut kõndimas ning tasaseid liigutusi tegemas. Siinkohal märgin kohe ära, et need krooni eest välja käidud tuhanded ei tähenda, et ta ostaks omale seksiteenust. Sellega ta lihtsalt näitab üles, kui pandav see naine on tema jaoks. See, mis hiljem edasi läheb ja kui palju muu teenuse eest maksma peab on juba teine teema. Igaljuhul kogu saal nägi ühest lava otsast teise looklevat neidu, sest tema austaja soovis näha teda aeglaselt liikumas.

Mõni naine tundus seal olevat ilus ja kena ning valesse kohta sattunud olevat. Teised olid aga suhteliselt väsinud ja kurnatud raskest tööst. Enamus sellest töötajakonnast on pärit Indiast, Nepaalist, Bangladeshist jne. Ma ei ütle, et ma sellest vaimustuses olin, kuid on tore avada silmi ka teistes valdkondades ning aru saada, et Dubai Malli purskkaevu etenduse, lõpmatu shoppamise, grandioossete ehitiste ning imeilusate randade taga käib hoopis oma elu omas rütmis.

See on ka muidugi elu, mille külastamist minu kallis sõber N ei mõista. See ei tähenda, et ta seal ise ei oleks käinud, kuid minuga ta kindlasti sinna kunagi ei läheks ning ega ta ka ei saa teada, et ma seal olen juba käinud.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s