Päev Abu Dhabis

Kuna ma üle pika aja sain vabama hetke, et korraks aeg maha võtta ning blogi täiendada, siis kirjutan korraga ja palju. Kes tead, millal jälle uudiseid ja sündmusi jagada saan 🙂

Enne kui Abu Dhabist kirjutama hakkan mainin ära armsa seiga Ajman City Centre´st. Nimelt olin N-ga piletiostu järjekorras ning ma panin tähele, et kaks filipiini kassiiri arutlevad midagi omavahel ning vaatavad minu poole. Ma hakkasin juba arvama, et minul on midagi viga. Kui jõudsin kassasse tegi kassiir kohe komplimendi, et mul on väga ilus kleit. Ma tänasin teda viisakalt ning jätkasin oma istekoha valikuga kinosaalis. Kui ta piletid andis mainis veelkord, et mul ikka tõesti on väga ilus kleit. See teine kompliment tundus ülearune ning ma tundsin end natuke ebamugavalt. Igaljuhul läksime kinno vananevat Bruce Willist vaatama 🙂

Mõned päevad hiljem olin jälle Ajman CC´s ning mul oli paar tundi aega, et aega parajaks teha. Võtsin kinopileti “Killing Season”´le, sest arvutasin välja taksoga koju ja tagasi sõitmine oleks olnud kallim, kui kinos istumine. Teenindajaks sama filipiini neiu. Juba kaugelt oli näha suurt naeratust ja kohe kui temani jõudsin tuli tervitus “Hi, ma´am. How are you? Where is your friend? At Home?” Ma ei vastanud sellele, vaid kinnitasin, et mul on vaja vaid ühte piletit. Viimati käisin N-ga kinos pühapäeval. Jälle sain sama neiu juurde, kes uuesti meid palavalt tervitas ja küsis, kuidas mul läheb ja kui kino saalist väljusime oli ta jälle seal ning küsis, kuidas film meeldis ning soovis meile ilusat õhtut. N vaatas vaid mulle otsa küsivalt ja naeratas. Ma lihtsalt mainisin, et mul on uus sõbranna ning pealegi olen ma totaalselt Busted kui ma nüüd kavatsen siin kinno minna teise mehega 🙂

Nüüd asja juurde. N on kogu aeg soigunud, et käib tihti Abu Dhabis töö tõttu, kuid ei ole kordagi saanud minna Grand Mošeesse ning seal reedel palvetada. Ma siis mõtlesin, et ühendan meeldiva kasulikuga. Ma ei ole ka tükk aega Abu Dhabisse  jõudnud ning Ajmanist eemale saada pole ka paha. Mul oli ka veel üks teene Ghantootis kirjas ning sain seal tasuta toa üheks ööks. Saatsin N-le sms, et ta oleks teadlik neljapäeva õhtust reede õhtuni on ta hõivatud. Tulgu autoga mulle järgi ning võtku oma Emirates ID kaasa. Rohkem ma talle infot ei jaganud. Mees tuli õhtul mulle järgi ja küsis, et kuhu läheme? Ma soovitasin tal Emirates Roadile sõita ja võtta suund Mirdif poole. Olime juba Mirdif juures ning ta soovis võtta vastava Exiti. Ma ütlesin, et sõitku edasi. Kui Dubai hakkas ka juba läbi saama oli mees täiesti hämmingus. Ma ütlesin, et vaadaku silti Ghantoot ning kuskilt sealt peaks ta millalgi paremale keerama. Leidsime õige teeotsa ning tal ei olnud ikka veel aimu, mis toimuma hakkab. Kui ta nägi, et sõidame uhkest hotelliväravast sisse hakkas ta muretsema, et kuidas me nüüd nii kehva tööautoga hotelli sõidame. Ma rahustasin ta maha, et väljas on nii kui nii pime ja mitte keegi ei näe ta autot. Hotellis ütlesin talle plaani, et homme on missioon “Grand Mosque” ja sel hetkel ei jäänud tal enam midagi üle. Kodu oli 120 km kaugusel ja mošee 100km kaugusel. Vahet enam eriti ei olnud.

Hommikul nautisime hommikusööki ja hakkasime Abu Dhabi linna poole sõitma. Üllatavalt ei olnudki mošee ülerahvastatud nagu ma kartsin. Kuna tegu onühe  suurima ja ühe uhkeima mošeega kogu maailmas, sii eeldasin metsikut inimeste tungi. Seda ma teadsin, et reedeti mitte-moslemid sisse ei saa enne kui palvus on lõppenud. Seega jäin autosse tunniks magama, kuna tema oma protseduurid seal lõpetas. Sõitsime autoga Abu Dhabis ringi. Ta tekitas ärevaid olukordi liikluses ja peale kella nelja läksime tagasi, et mina oma kaameraga ka sisse saaksin. Mulle isiklikult ei meeldi väga pühakodades pildistada, aga kuna see on avatud turistidele kui turismiatraktsioon, siis tegin erandi.

Mošee on tõesti ilus ning peale tunnist mošees ringi uitamist ja nautimist võtsime suuna tagasi Ajmani. Ma usun, e nüüd kui mainin, et me läheme kuhugi on ta kohe mures, et mis üllatus teda uuesti oodata võib 🙂

Siit ka mõned pildid:

DSC_0240DSC_0306

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s