Dubai infoleht!

 

 

ARAABIA ÜHENDEMIRAADID

TRANSFEER TALLINN – RIIA – TALLINN

Transfeer Tallinnast Riia lennujaama ja tagasi Tallinna toimub koostöös LuxExpressiga. Buss väljub Tallinna bussijaamast vastavalt LuxExpressi bussigraafikule. Lõplikud bussiajad kinnitan hiljemalt 48h enne reisi algust – vastavalt kehtivale lennugraafikule.
NB: Kui kliendid soovivad liituda transfeeriga Pärnust, siis tuleb sellest eelnevalt teavitada, et veenduda bussi peatumisest Pärnus!

RIIA LENNUJAAM

Kui olete saanud meie esindajalt vajalikud reisidokumendid (edaspidi voucher), võite suunduda check-in’i, kus väljastatakse Teile voucher’i ettenäitamisel pardakaart ja saate ära anda oma pagasi. Palun säilitage  voucher ja lennupilet kuni reisi lõpuni, sama dokumenti läheb tarvis tagasilennule registreerimisel.

PAGAS

Soovitame pakkida kõik terariistad (küünekäärid, taskunoad jms), vedelained ja aerosoolid äraantavasse pagasisse. Käsipagasist võetakse need vastasel juhul lennujaamas-tollis ära. Registreeritava pagasi piirmäär on 30 kg reisija kohta (v.a. alla 2a lapsed), lisaks võib salongi kaasa võtta 8 kg käsipagasit.

LEND

Meie AÜE reisid toimuvad Turkish Airlines liinilendudel väljumisega Riiast, vahemaandumisega ja übmeristumisega Istanbulis. Lend Riia-Istanbul-Riia toimub lennukiga Boeing 737-800/Airbus 320, Istanbul-Dubai-Istanbul lend teostatakse Airbus 330 -ga. Lend Dubaisse kestab vahemaandumisega Istanbulis  umbes 9 tundi.

AÜE puhul lennuki pardal kehtib „kõik hinnas“ teenus. Lennu ajal pakutakse piiramatus koguses karastusjooke ja alkoholi, kohvi, teed ning sooja toitu vastavalt menüüle. Klientidel on võimalik ette tellida eritoitu vastavalt oma vajadusele (taimetoit, gluteiinivaba toit, lastetoit jms.) Tellima peab hiljemalt 48 tundi enne väljumist!

VIISA

Araabia Ühendemiraadid on küll seitsmest emiraadist koosnev liitriik, kuid igaühel neist on oma seadusandlus. Kuigi AÜE siseselt on turistil võimalik vabalt ringi liikuda, peab viisa vormistamisel arvestma selle emiraadi seadusi, mille kaudu riiki saabutakse.

Palun kontrollige viisa kättesaamisel, et viisal olevad isikuandmed on õiged ja ei erine passis olevatest. Reisi alustades võidakse viisa koopiat küsida lennujaama check-in’is nii reisi alguspunktis kui ka vahemaandumise lennujaamas – seega on soovitav hoida viisa koopiat reisidokumentidega koos.

REISIESINDAJAD

Esindaja ootab Teid peale Dubai lennujaamast väljumist. Transfeer Dubai lennujaamast hotelli võib kesta kuni 1 tund. Esindaja viib läbi hotelli infotunni ning ekskursioonid (kui eesti grupist on piisav arv ekskursioonile soovijaid).

Reisiesindaja abistab Teid puhkusenädala jooksul ette tulevate probleemide lahendamisel ning vastab küsimustele. Vajadusel saate esindajatega ühendust kohalikel telefoninumbritel. Kui esindaja on ekskursioonil, võib telefon levist väljas olla, sel juhul proovige natuke hiljem uuesti.

TOLLIEESKIRJAD

Alkohoolseid jooke tohib AÜE-sse kaasa tuua kuni 4 pudelit täiskasvanud reisija kohta. Eestisse naasmisel tuleb kaupade sisseveol arvestada Eesti tollireeglitega.

Alkohol: Kuna tegemist on islamimaaga, saab alkohoolseid jooke osta vaid hotellibaarist või ööklubist, alkohol on kallis. Dubai lennujaamas saab peale saabumist alkohoolseid jooke osta Duty-free poest. Sharjah on täielikult alkoholivaba emiraat, kaasatoodud vägijooke saab tarbida vaid hotellitoas.

INFOTUND

Reisiesindajad viivad läbi infotunni, kus saate esmast informatsiooni sihtkoha kohta, samuti on seal võimalus osta ekskursioone ja rentida autot, mille eest palume maksta sularahas eurodes või dollarites. Infotunni toimumise täpse kellaaja Teie hotellis ütleb esindaja transfeeril lennujaamast hotelli.

RAHA

Emiraatide rahaühik on dirhem (AED, kohapeal ka Dhs). 1 USD = 3,65 AED, 1 EUR = 4,6 AED (jaanuar 2013). Dirhemeid vahetatakse ka Eestis:  AÜE’s aktsepteeritakse rahvusvahelisi krediitkaarte, paljudes kauplustes saab tasuda ka deebetkaardiga. ATM sularaha-automaadid on pankades, tänavatel ja ostukeskustes.

AUTORENT

Autot saab rentida vähemalt 21-aastane isik, vajalik on rahvusvaheline juhiluba. AÜE-s on esindatud rahvusvahelised autorendifirmad, kliimaseadmega väikeauto rendihind algab u 45 USA dollarist päevas, lisandub kindlustus u USD 12. Bensiiniliiter maksab 1,75 dirhemit. Kütusehinna muutudes maailmaturul muutub ka bensiini hind AÜE-s. Tänavatel ja maanteedel liikluspolitseid ei kohta – kõikjal on valvekaamerad. Kiiruse ületamise, sõidu ajal mobiiltelefoniga rääkimise ja muude rikkumiste korral on trahvid kopsakad – arve saate rendiautot tagastades. Parkimine Dubai südalinnas maksab olenevalt piirkonnast u 1-3 AED / tund.

HOTELLIINFO

Tuletame meelde, et rahvusvahelise tava kohaselt tuleb hotellitoad sihtkohas ärasõidupäeval vabastada kl 12:00, sõltumata lennuki väljumisajast. Võimaluse korral saab kohapeal tuba pikendada, reeglina pakutakse seda teenust lisatasu eest, mis tasutakase hotelli vastuvõttu ning ei kuulu reisipaketi hinna sisse. Reisikorraldaja ei saa teenuse olemasolu garanteerida ning seda ei ole võimalik ette tellida.

Hotellitubadesse paigutamine saabumispäeval algab reeglina alates kl 14:00. Kui lennuplaanist sõltuvalt saabutakse hotelli varem, siis reeglina toimub sisseregistreerimine ning võimaldatakse teenuste kasutamine, ent tubade kättesaamine toimub hiljem.

ÄRASÕIT

Ärasõidu kellaaega kontrollige kindlasti ärasõidupäeva eelõhtul. Palume hotelliarved tasuda aegsasti, nii väldite viimasel minutil kiirustamist.

NB! Ainult lennupileti kasutajad!

Lennujaamas peab olema vähemalt 2 tundi enne lennu väljumist. Kontrollige kindlasti päev enne väljalendu lennuaega. Lennu aeg võib muutuda, sh ka varasemaks!

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s