Kogemusi meditsiini vallast

Ma loodan, et see ei lähe nüüd kuidagi patsiendi-arsti vahelise konfidentsiaalsuse alla ja keegi kunagi ei kaeba kliinikut kohtusse nende seikade avaldamise eest, aga ma siiski kirjeldan, mis siin toimub…
Panen sündmused enda jaoks huvitavasse järjekorda:

1. Täna tulin oma mõtetes mööda koridori. Korraga ülimalt entusiaslik omanik küsib, et  kas mu telefonil on hea kaamera. Ma ütlesin, et kui tahab pilti, siis võin oma kaamera võtta ja teeme korraliku pildi. Läksin võtsin oma kaamera ja läksime teele. Ütleb mulle, et teeme pilti Hejamast. Ma ei mõelnud ka sel hetkel, mis see Hejama on seal. Ahmad lükkas ukse lahti ja õnnetu poolpaljas valgetes bokserites vanamees istus voodil, kupud külge pandud ning iga kupu sees veri. Ja siis Ahmad ütles: “Liina, tee pilti”. Ma olin suhteliselt shokeeritud. Patient ise üliõnnelik, et staariks saab ja kiitis takka. Eks ma siis zuumisin seda poolpaljast vanameest, et saada pilt ikka igast asendist 🙂 Siin on nii tavaline, et kõigest ja kõigist tuleb teha pilt ja seinale panna. Kuidas oli karvane käsi enne ja kui sile ja pehme pärast laserit jne 🙂 Igaljuhul ma olen jõudnud oma eluga nii kaugele, kus suure zuumiga ründan palatisse ja hakkan poolpaljast patsienti pildistama. Eestis oleks mind ammu juba süüdistatud patsiendi solvamises, tema õiguste rikkumises ja seksuaalses ahistamises 😛

2. Teine parim näide on meie günekoloogia osakonnast. Muide siin on tavaline, et naine tuleb ülevaatusele koos abikaasaga. Ma tahaks näha, kas need naised hoiavad ka mehe kätt, kui nende kallis abikaasa uroloogi vastuvõtule läheb, aga see selleks. Mees, las ta siis istub naise kõrval ja on hoolitsev, aga üks näide on ikka tase. Tatjana hakkas patsienti läbi vaatama; tõmbas kardina ette ja asus tööle. Korraga naise abikaasa tõmbas kardina eest ära ja läks günekoloogi seljataha seisma. Pani pea peaaegu Tatjana õlale ning uuris, mis seal siis toimub. Tatjana oli suhteliselt shokeeritud, aga mees ei saanud üldse aru, et midagi nagu valesti oleks.

3. Kolmas näide samuti günekoloogiast. Naine tuleb vastuvõtule ning palub läbivaatust. Kui Tatjana oma tööd alustab ütleb naine, et tema ei luba ennast puudutada ning kõik asjad tehku ultraheliga. Kas keegi suudab uskuda, et läheb arsti vastuvõtule ja ei luba ennast puudutada. Siin on see võimalik ning mitte ainuke juhus 🙂

4. Iga patsient, kes tuleb täidetakse kliendikaart, kus on mõõdetud temperatuur, vererõhk, pikkus, kaal jne. Uus töötaja saadab patsiendi arsti juurde ilma eelnevalt antud andmeid võtmata. Kui arst küsib, et miks ta patsienti õdede juurde ei saatnud, vastab töötaja – “Ma arvasin, et neid asju tuleb võtta ainult lastelt”. Jah, ainult lastel on temperatuur, kaal ja vererõhk 🙂 Hea töö

5.  Täiesti uus avastus. Laseriga karvaeemaldus on palju populaarsem meeste kui naiste seas. 75% klientidest on mehed 😉

Need on hetkel helgemad mälestused töörindelt 🙂

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s