Hatta

Hatta on imeline mägine linnake, kuhu väga palju turiste ei satu. Hattasse minejad peavad olema eelkõige looduse armastajad. Seal puuduvad suured kaubanduskeskused, meri ja sädelevad kõrghooned. Selle eest saate nautida loodust ja elu märgatavat rahulikumat kulgu.

Hattas on mitmeid kauneid parke. Need pargid ei ole üle rahvastatud ning võib juhtuda, et olete ainukesed inimesed pargis jalutama. Parkidesse sissepääs on tasuta.

Kõik turistid viiakse ka nii öelda kohustuslikus korras Hatta tammi juurde. Ma ei ütleks, et see oleks väga vaimustav kogemus. Huvitavam on Hatta tamm neile, kes soovivad seal kas vesirataste, kanuude või SUP-idega sõita.

Hatta kaks peamist atraktsiooni on Hatta safari läbi mägede, kus viiakse teid ka ujuma looduslike basseinide juurde. Teine huvitav kogemus on Hatta Wadi Hub.

Hatta Wadi Hub on selline uusarendus, kus on võimalik ka konteinermajutuses ööbida. Peale hotellimajutuse pakub Hatta Wadi Hub ka ekstreemspordihuvilistele tegevust. Saate seal nii turnida, võtta jalgrattamatku või minna koos giidiga jalgsimatkale mägedesse.

Hatta Wadi Hub asub vaid paari kilomeetri kaugusel Omaani piirist. Lastele on seal tegevust palju ning kindlasti veedate terve päeva meeleolukalt isegi siis, kui te ei plaani seal ööbida.

Hattasse sõites viisin ema mööda väikeseid mägiteid. Kuna tulime Mlheia areholoogiakeskusest, siis polnud pointi enam suurele maanteele keerata. See oli omaette huvitav kogemus. Maantee on tore ning jõuate kohale märgatavalt kiiremini, kuid näete samas ka vähem. Suure bussiga minnes ei ole muidugi võimalik väikeseid mägiteid avastada, sest buss ei võta seal lihtsalt välja kurve.

Kui kaardi pealt vaatate, siis leiate Hattas ka Luikede järve. See on üks paras lomp, kuhu on mõned luiged elama kogunenud. Tehniliselt on kõik korrektne, kuid suurt ilu te selle järvekese juures ei leia.

Kellel on vähegi võhma, siis jalutage Hatta mägipargis ringi. Tipus on vaatlustorn ning sealt avaneb väga kaunis vaade Hattale ning linnakest ümbritsevatele mägedele. Paari minuti sõidu kaugusel on ka Hatta vabaõhumuuseum.

Hotelle on Hattas piiratud hulk. Mõned üksikud ning see teeb ka ööbimise hinnaklassi kõrgemaks. Tuntum hotell on Hatta Fort Hotell. Iga aastaga tuleb juurde ka matkajatele mõeldud majutusi lodge´des või nö farmides, kuid isegi nende hinnaklassid on päris krõbedad.

Matkahuvilistele on kindlasti Hatta koht, kus viibida paar ööd. Hatta pakub mitmeid matkaradu erineva raskusastmega. Nii võite mägedes veeta kas paar tundi või lausa paar päeva.

Kui te juba Hattas olete, siis soovitan ka läbi hüpata Masfoutis. Kui Hatta kuulub Dubai emiraadile, siis Masfout kuulub Ajmanile. Tundub raske uskuda, et Ajmanile kuulub linnake Hajjari mägedes, mis on paarisaja kaugusel Ajmanist?

Kogu Hatta piirkond on üks korralik kultuurikatel. Seal kohtuvad erinevad hõimud ning tänu sellele on igale emiraadile ka oma osa jäetud. Kui tavaliselt määrab inimese rahvuse, sissekirjutuse piirkond, kus elatakse, siis Hatta piirkonnas määrab, sinu kuuluvuse puhtalt sinu perekonna nimi. Nii võib olla naabriteks Omaani passiga, Ajmani või Fujairah elanik või hoopis elanik Dubaist. Ametlikud piirid on ka seatud ning nii ongi Hatta osa Dubai emiraadist, kui Masfout ja Masfouti kindlus kuulub Ajmanile. Kui olete käinud Omaanis, siis sealne arhitektuur meenutab väga Omaani.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s