Stratford

Jõulude saabumisega tuli mulle meelde minu ja mu vanemate reis Inglismaale ja Iirimaale. Meenus ta peaasjalikult selle pärast, et ostsin sealt isale jõuludeks kampsuni, mis led tuledes vilgub:)

Ma ei ole kunagi olnud suur Londoni fänn. Ma usun, et väikesed inglise külad mulle meeldiksid, kuid ma ei ole kunagi Londonist kaugemale saanud. Enne Eestisse tulekut mõtlesin, et teel koju tutvustan vanematele Londonit ning kui juba seal oleme, siis miks mitte ka ära käia Dublinis. Inimesed peavad ju saama teha kalendrisse risti, et on ära käinud Big Beni ja Eiffeli torni juures oma elus 🙂

Kuigi ma arvan, et mu vanematele ei ole primaarne uhked ja vanad Euroopa linnad. Nad on tänulikud ja õnnelikud iga uue koha eest ning eks neile meeldib rohkem loodus kui kivimajad. Igaljuhul ma otsustasin, et mõned päevad peavad nad seal vastu küll 🙂

Kõige raskem oli leida majutust. Ma teadsin, et ma ei soovi ööbida kuskil tikutopsis Londoni vanalinnas ning vähegi kobedam hotell on samas ülehinnatud. Mul läks palju päevi ja tunde selle nahka, et leida mingi lahe koht, kus elada ilma, et ma peaksin Londoni kesklinnas peatuma. Õnneks on mul väga tore sõber Londonis ning tema andiski idee ööbida Stratfordis.

Kui te maandute Stansted lennujaama, kuhu suubuvad näiteks Ryanairi lennud, siis sealt saab otse bussiga Stratfordi või rongiga. Rongiga tulles peate te vahetama liini poole peal. Starfordi peatus on suur peatus, kus kohtuvad pea kõik rongiliigid Inglismaal. Te saate sealt edasi sõita teistesse linnadesse või valida mitme liini vahel Londonisse.

Stratford jaguneb uueks ja vanaks Stratfordiks. Uus Stratford on kõik, mis on jäänud sinna peale Olümpiamänge. Olümpia staadiumid, ujulad ning Olümpia park jäävad kõik Stratfordi. See on toonud linna uusi modernseid hotelle ning ka suure Strafordi kaubanduskeskuse, mis on kohe raudteejaama kõrval. Enne kui minna tuhande turistiga sõdima Londoni kesklinna, minge ja shopake Stratfordis. Modernsetest hoonetest eemale minnes avaneb vaade vanale ja heale Inglismaale oma madalate majade ja pubidega. Seal oli ka mitmeid säästupoode ning samuti turg oma piraatkaubandusega.

Stratford ei ole suur, kuid ta on vaikne ja mugav. Te saate kergesti 20-30 minutiga Londoni kesklinna, poed on jalutuskäigu kaugusel, olümpiapargis saate rentida rattaid või miks mitte ära käia tornus – ArcelorMittal Orbit. Tegemist on 114 m kõrguse torniga, mis välimuselt näeb päris kole välja, kuid tal on täiesti funktsioon turistidele. Te saate seal vaadata Londoni linna panoraami ning võimalus on ka liugtorust alla lasta. See liugtoru peaks olema maailma kõrgeim ning saate 12 korda Orbitile teha ringi peale enne kui 40 sekundi jooksul alla jõuate.

Pileti saate osta kas koha peal või internetist ette. Mina tellisin internetist, kuid koha peal selgus, et rahvast oli väga vähe ning me läksime peaaegu 2 tundi lubatust ajast enne sisse. Peale meid oligi seal vist ainult 2 inimest. Samas me ei olnud Londonis ka selle kõrg hooajal, vaid septembri lõpus. Ta ei ole otseselt mingi wow-elamus, kuid pilet ei ole kallis ning ilusad vaated on garanteeritud.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s