Borneo ahvid on häbelikud

on

ATTA-05Lõpuks saan ka selle reisi blogiga ühele poole 🙂

Meie viimasel Brunei päeval oli kavas Brunei jõe safari, et kohata Borneo ahve. Ma ei saa öelda, et ahve ei olnud, kuid nad on häbelikud. Nad ei tulnud meile lähedale ning mina isiklikult nende suuri ninasid ei näinud. Giid oskas meile rääkida, et kui ahvil on nina pikk ning vajub suule, siis on tegemist isase ahviga. Püstine ja väiksem nina olevat emase ahvi tundemärk. Mina nägin ainult mööda mangroove kekslevaid ahve seljaga.

Kuigi Borneo ahvid ei jooksnud meile sülle, nägime see-eest mitmeid krododille. Täitsa lähedalt – nii paari meetri kauguselt. See võttis meid kõiki kõhedaks, sest krokodill oli umbes sama suur kui meie paat 🙂

img_20190309_1541175479495805905205607.jpgMangroovide vahel sõites nägime jõe ääres ka plastmass toole. Tegime veel nalja, et paar kalameest täna koju ei jõua 🙂 Samas tõsiselt rääkides, mis huvi peaks olema kellelgi jalgu pidi vees plastmass toolil istuda, kui krokodillid silkavad igal pool ringi? Peale krokodillide tuli meie vaatevälja mitmed iguaanid ning isegi üks Kingfisher näitas meile oma värvilist ilu.

Meie Brunei safari oli poole päevane ning peate startima väga vara. Mida hilisemaks oma mineku jätate, seda väiksem tõenäosus on ahve näha. Mulle Brunei jõgi meeldis. Hoolimata sellest, et krokodillid olid märgtavalt paremini eksponeeritud kui ahvid 🙂

Ma oleksin nõus olnud seal tunde aeglaselt vooluga kaasa minema. Hoolimata sellest, et koleda ninaga ahvid oma inetust häbenevad 🙂

img_20190309_0936322616484484345751340.jpgPeale safarit oli pärastlõuna vaba. Võtsin ema käe kõrvale ning jäime veel Darussalami avastama. Darussalamis on kõik jalutuskäigu kaugusel. Kuigi meie hotell ei olnud kesklinnas, suutsime sinna ise tagasi kõndida. Samas takso peale ei maksa seal loota. Oma päevase matka jooksul ei näinud ma liikluses ühtegi seisvat takso ja ma ei ole kindel, kas neid üldse tänavatel liikus 🙂

Suveniiridega on ka Bruneis seis hapu. Kui lähete kaubanduskeskusesse, siis satute nagu Dragon Marti Dubais. Teie ees avaneb kogu AliBaba tootevalik 4-5 kordse hinnaga. Mõned suveniiripoed ma siiski suutsin tuvastada, kuid hinnad olid kallimad kui Royal Regalia Muuseumis. See on kummaline. Tavaliselt on kõige kallimad suveniirid just vaatamisväärsuste juures. Igal juhul võtsime suuna Royal Regaliasse ning turvatädi oli päris imestunud, kui ütlesin, et mind need kullast kaarikud ei huvita, vaid lähen suveniire ostma 🙂

Brunei lennujaam on ka huvitav minu jaoks. Enne check-in lette ja ootesaalis on meeletu valik söögikohti. Kui lähed passikontrollist läbi ning jõuad transiittsooni, siis puuduvad igasugused kohvikud. Kas lendu ootav inimene ei pruugigi tahta kohvi ja saiakest? Lennujaam ise on pisike. nagu Tallinna lennujaam 20 aastat tagasi. Vähemalt ära eksimise võimalust ei ole 🙂

Lend tagasi Manilasse oli meil Royal Bruneiga. Tõsiselt üks parima teenindusega lennufirma. Ma tõstaksin nad samale pulgale kui Emirates ja Qatar Airways.

Meil jäi veel viimane öö Manilas ning siis oli juba tagasilend koju. Kuna minu lend Dubaisse lahkus varem, siis jätsin grupi kohaliku toreda inglisekeelse giidi hoolde. Nemad avastasid ka Manila vanalinna. Nii palju kui ma kuulsin, siis neile seal meeldis 🙂

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s