Koduloomadega juba igav ei hakka

on

Aastatega olen siin endale muretsenud erinevaid koduloomi. Mõned Beta kalad on juba hinge heitnud, kuid viimased 3 vaprat (kass, kala ja lind) on siiani vastu pidanud.

Kass on muidugi kogu mu elu keskne. Tema suudab mind alati töös hoida, et vaipadest tema meeletut karva kogust kätte saada. Samuti leiab ta alati aega üle klaviatuuri kõndida just nendel hetkedel, kui pean tööd tegema. Ohh seda õnne, kui ma hakkan midagi välja printima või skänneerima. Need on  need kõige magusamad hetked, et kogu printer oma keha alla matta.

Mõned kuud tagasi laadisin alla mobiili äpi, mis peaks jälgima minu une aega ning tuvastama, kas ma norskan. Hommikuti helisalvestust kuulates sain alati kinnitust, et enamus öödest ma ei norska, kuid kass käib mikrofoni kräunumas 🙂

Kassi üksik elu sai läbi kui tõin talle koju Uno. Selline väike ja väle betakala. Esimesel päeval, kui ma ta salatikaussi elama panin, oli Kärri väge täis. Paar päeva hiljem, kui kolisin kala raamaturiiuli otsa lillevaasi, kassi huvi rauges. Nüüd ta vist isegi ei tea, et toit tal samas toas ringi ujub. Reedel tegin ka lõpuks oma kalale väljamineku ning ostsin korraliku akvaariumi. Ausalt üles tunnistades, oli see rohkem minu enda mugavus. Lillevaasist pidin vett vahetama iga 3-4 päeva tagant. Akvaariumis on filter ning veevahetus tuleb kõne alla võib olla ainult kaks korda kuus. Hommikuti on ta ka alati näoga minu poole valmis, et saaks süüa. Ütle, et kala on loll.

Poolteist kuud tagasi soetasin endale ka lembelinnu või kuidas iganes neid eesti keeles nimetatakse. Mulle öeldi, et ta on emane ning 8. kuune. Seda infot ei maksa tõena võtta. Vaevalt need vennikesed linnu- ja loomaturul teavad nende sugu ja vanust. Eriti arvestades, et lembelindude soo kindlaksmääramine on kõige lollikindlam vaid DNA testiga. Tõin Tibu koju ning ostsin talle isegi kena puuri. Lind kahjuks valutult mu kassist mööda ei läinud. Siiani käib Kärri teda aegajalt käpaga kiigutamas. Tibu puuris ei tee teist nägugi. Esimesed paar päeva oli lind vaikne. Ma olin juba õnnelik, et vaata kui rahuliku linnu ma sain. See oli vaid vaikus enne tormi. Nädal aega julgust kogutud ning siis läksid ka ta häälepaelad lahti. Iga päev kell 07:00 hommikul äratab ta mind oma repertuaariga. Kusjuures Hugh Jackman on tema vaieldamatu lemmik. Nii kui ma The Greatest Showman soundtracki peale panen, nii on Tibul juba tiivad laiali ning lauluhääl valla.

Ma katan teda õhtuti, sest iga pool ju räägitakse, et pimedas linnud magavad. Sittagi. Ta krabistab ning tegutseb ka musta lina all ägedalt. Peegel puuris on ka tema lemmik. Oma peegelpilti nähes arvab ta loomulikult, et on leidnud seksika kaaslase. Sellise vidina peale ütlesid mu närvid ülesse ning ma keerasin peegli tagurpidi. Natuke aega pusimist ning ta oskab väga edukalt peeglit õigesse asendisse tagasi keerata. Samas võid sa hoida terve päeva puuriukse lahti ning ta ei oska sealt välja lennata.

Muidugi ei terroriseeri Tibu oma lauluhäälega mitte ainult mind, vaid ka Kärrit ja Unot. Kui ta ootamatult oma laulujupi ülesse võtab, siis isegi Uno akvaariumis hüppab ehmatusest ning Kärri on järsku oma neljal käpal ning vaatab hämming silmis, mis tal hakkas. Kui ta laulujupp venib pikemaks, siis Kärri tuleb minu juurde kräunub mulle ning vaatab põlastava näoga puuri poole. Selles žestis on nii palju meeleheidet, et kas sa saad ta lõpuks vait panna 🙂

Muidugi olen ma nüüd ka linnu- ja loomaturul peaaegu, et püsiklient. Kogu aeg on kellelegi midagi osta. Nii ma käin ja sõdin nende pakistanlastega, kes ei tea oma müüdavatest loomades ja lindudest just eriti palju. Sama seis on siinsete veterinaarkliinikutega. Leida arsti linnule on suhteliselt keeruline. Enamus vet kliinikutes Sharjahs ei ole lindudele spetsialiseeritud arste. Nii leidsin mina arsti kõige lähemalt 40km kauguselt Dubais. Ajmani ja Sharjah arstid suudavad tuvastada, et lind on haige, kuid sellega nende pädevus ka lõppeb.

Reedel turul olles sattusin ma pooljuhuslikult lugema ka infostendi. Viimane lause reeglite kohta oli, et müüa vastutus lõppeb peale linnu või looma müümist. Seega kui keegi teist kunagi peaks siit ostma mõne kodulooma, siis kinnitage enne lõpliku ostu sooritamist vetaeg, kes looma või linnu üle vaatab. Muidugi väga paljud müüad ei pruugi olla õnnelikud, et te müüjat ja tema ilusaid pruune silmi ei usalda 🙂

Sharjah linnu- ja loomaturg on suhteliselt haisev nurgake, kus tihti ei paista loomad ja linnud olevat just kõige parematest tingimustes. Sellest hoolimata soovitan teil külastada turgu just reedel alates kella 14:00st. Kaupmehed üle Emiraatide tulevad oma linde ja koduloomi müüma ning elu on seal just selle päeval väga kirev. Kes tahab näha ehedat araabiat, siis just sel päeval Sharjah linnu- ja loomaturul saate seda näha. Turg jääb Sharjah kullaturust ca 15 min jalutada. Viitasid seal väga palju ei ole, aga lõhna järgi leiate koha ülesse 🙂

 

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s