Ferrari World

Minu käest ikka ja jälle küsitakse, mis on Ferrari World ning mida seal teha saab? Vaatan, et ma ei ole Ferrari Worldist eraldi ka oma blogis kirjutanud. Nüüd siis maailma esimesest Ferrari teemapargist lähemalt.

Tegemist on ühe maailma suurima siseruumides tegutseva teemapargiga. Dubai IMG World läks eelmine aasta Ferrari Worldist mööda. Sellest hoolimata on meil Ferrari Worldis veel teisigi tiitleid. Meil on seal maailma suurim Ferrari suveniiripood, Ferrari Worldi katusel on maailma suurim Ferrari logo ning muidugi on meil ka veel maailma kiireim ameerikamägi – Formula Rossa, mis võtab kiirendusena välja kuni 240km/h.

Pargis on üle 20 erineva atraktsiooni nii tagasihoidlikumaid kui ka adrenaliinirohkeid elamusi:

 1. Formula Rossa – maailma kiirem ameerikamägi, mille suurim kiirus ulatub kuni 240km/h.
 2. Turbo Track – uusim atraktsioon, kus teid lennutatakse Ferrari Worldi katusest välja 64m kõrgusele ning kukute püstloodis alla tagasi. Muide 64m on Yas saare kõrgeim tipp. Saarele ei tohi ehitada midagi kõrgemat kui 64m, sest muidu jääte Abu Dhabi lennujaamale jalgu 🙂
 3. Flying Aces – kõige pealt sõidate peaaegu püstloodis ameerikamäe tippu ning siis laskute juba väga kõrgelt alla. Lendavad ässad stimuleerib vigurlendamist, mis tähendab, et olete nii külje peal, pea alaspidi, teete õhus ka nö surmasõlme ära ning lõpuks jõuate tervelt ja õnnelikult finišisse 🙂
 4. Peale nende kolme on veel üks väiksem ameerikamägi, mida küll enamus inimesi kannatab ära ning midagi hullumeelset seal ei sünni.
 5. Rahulikumatest ettevõtmistest saate lennata üle Itaalia, sõita kaasa 4D kinos Ferrari autos, vahetada aja peale vormeliauto rehve, külastada Ferrari muuseumi, teha väike visuaalne tuur Ferrari tehases või sõita väikeste autodega läbi erinevate Itaalia linnade.
 6. Samuti on väiksemaid atraktsioone lastele ning 4D atraktsioon Magic Challenge. Lastele on mõeldud ka oma mängunurk turnimisredelitega.
 7. Tasulised atraktsioonid, mis ei sisaldu pileti hinnas on Kardirada – lastele ja täiskasvanutele on eraldi rajad. Sinna soovitan eelnevalt teha broneering, sest kardiraja kasutamine on ajaline. Samuti on lisatasu eest Ferrari simulaator.

Peale erinevate atraktsioonide pakub Ferrari World poodlemise võimalust ning teemapargis sees on ka mitmeid söögikohti.

Mõned olulised märkused, mida silmas pidada kui Ferrari Worldi minna:

 • Piletid jagunevad Bronze, Silver ja Gold – kõikidel on piiramatu õigus kasutada atraktsioone, kuid erinevusega, et Bronze piletiga oled tavajärjekorras, Silver pilet annab teatud arvu järjekorravälist atraktsioonile pääsemist ning Gold piletiga saad igale poole järjekorraväliselt, va WC-sse 🙂
 • Kõik piletid on ühekordse sisenemisega. Sel hetkel kui lahkute Ferrari Worldist, te enam sisse tagasi ei saa.
 • Teemaparki võib siseneda ainult veepudeliga. Kõik muud karastusjoogid ja snäkid võetakse teilt turvakontrollis ära.
 • Riietus!!! Naised ei tohiks olla väga nappides pükstes ja seelikutes. Vaadake, et oleks kuni põlvedeni. Kui seelik on paar cm lühem kui põlvedeni, see on ok. Kindlasti ei tohiks tulla riietuses, kus pepu on vaevalt kaetud ning reied on paljad. Teil võivad olla õlapaeltega särk, kuid kindlasti ära tulge särgiga, kus õlapaelte osa üldse ei ole ning rinnust kõrgemalt olete avatud.
 • Päris mitmetel atraktsioonidel on kasvupiirang. Mitte ainult alla meetri mehed ei saa kõikidele atraktsioonidele, kuid ka pikemad kui 192 cm leiavad mitmeid piiranguid ning üle 195cm mehed võiksid üldse raha kokku hoida ning teemaparki mitte minna 🙂
 • kõrghooajal võivad olla järjekorrad pikad. Esimese asjana soovitan minna kohe Formula Rossa järjekorda, sest see venib kõige aeglasemalt.
 • Kui te olete Abu Dhabis puhkajad ning lähete teemaparki omal käel, mitte grupiga, siis vältige reedet ja laupäeva. Need on kõige rahvarohkemad päevad, sest meil on siin nädalalõpp. Samuti eelistage hommikust minekut kohe kui uksed avatakse. Arvestage, et araablased on pika unega ning keegi ei ärka nii vara ülesse ning suured ekskursioonibussid Dubaist jõuvad ka parki tavaliselt 1-2h peale avamist. Nii saate kõige popimad atraktsioonid väiksema vaevata läbi teha.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s