Louvre – Abu Dhabi

Nüüd on lõpuks avaldatud ka Louvre Abu Dhabi ametlik avamine – 11.11.17. Piletid hakkavad olema 60 AED inimese kohta ning neid saab tellida eelnevalt internetist või kohapealt. Internetist tellides peate olema veendunud, et saate minna just sellel päeval, mis kuupäevale olete pileti valinud.

Louvre Abu Dhabi on esimene Louvre väljaspool Prantsusmaad ning kuulub 100% Abu Dhabi valitsusele.

Märkmisväärne pole ainult mitte Louvre ise, vaid kogu selle hoone arhitektuur. Jean Nouvel on teinud kogu hoonest ühe märkimisväärse kunstiprojekti. Nouvel on sidunud endas traditsioonilise araabia arhitektuuri modernsega. Louvre Abu Dhabi fookus lasub 180m diameetriga kuplil. Ainuüksi hoone kuppel kaalub 7500 tonni, mis on samaväärne kui Eiffeli torn Pariisis. Kupli konstruktsioon on saanud inspiratsiooni mashrabiya disainist ning peaks kujutama saart saares. Nii langeb päikesevalgus kuplist kui valgusvihud alla näituse saalidesse. See peaks viima meid kõrbeoaasidesse, kus palmilehtede vahelt paistab päikesevalgus oaasi.

Louvre Abu Dhabil on 24 000 m2 näitusepinda ning erinevad galeriid asuvad nö väikestel saarekestel. Suur domineeriv kuppel ühendab enda all 55 ruumi, millest 23 on näituse galeriid. Neid ruume ühendavad omavahel sillad. Väikesed majakesed kupli all on omakorda saanud inspiratsiooni kohalikest madalatest villadest.

Siit saate näha ka hoone valmimist:

 

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s