Ilusat Emadepäeva!

Täna suutsin emale ka õigel päeval ilusat emadepäeva soovida. Ma olin seda teinud juba 21. märtsil, kui mu sõbranna  oli sügavalt veendunud, et just sellel ajal tähistatakse emadepäeva. Võib olla tema seal kaukaasia mägede vahel tähistab, kes teab 🙂

Minu naabrid on ka end emadepäeva auks ülesse löönud. Selleks puhuks on lausa topelkogus kookoseõli kasutusele võetud. Ohh, kuidas ma seda ei kannata. Reili, ma ei kujuta ette, kuidas ma selle tripi üle elan…… 🙂 …….. Varu kannatust ja hoolega minuga Indias seigeldes.

Muidu on mu elu siin olnud tavaline. Üks kaebus teise otsa ning suutsin ka oma enese kodus korralikult kukkuda. See kukkumine andis mulle veelkord tõestuse, et kodutööd ei ole minu jaoks 🙂 . Juba neljandat päeva käin ringi kui elunäinud mammi, kelle iga ihuliige teeb valu.

Muidugi olen ma aprilli ja mai kuus ka tihti olnud suhtluses oma parima sõbra Etisalatiga. Ma luban, et kui ma kunagi lahkun siit riigist jäädavalt, siis saadan neile tänukirja. Ma tänan neid, et ei pea enam nende teenuseid kasutama.

Kuna telefoni- ning internetilevi tuleb vaid kahelt firmalt, siis ei ole  erilisi valiku võimalusi. Igaljuhul peale oma esimest saagat internet koju saada, pakuti mulle ka võimalus muretseda “Elife” teenus, mis sisaldab endas siis veel lauatelefoni ning TV ühendust. Esimese korraga ei õnnestunud tehnikul midagi mul installeerida. Blondiinile kohaselt tellisin ma teenuse ilma, et mul kodus telekas oleks. Aega on selle kiire asjaga. Mees oli päris hämmingus, et kuidas ta siis mul kõik vajalikud kaablid ühendab. Ma küll seletasin talle, et ma suudan ka ise täiesti iseseisvalt “reciever”i telekaga ühendada, kuid ta ei jäänud seda eriti uskuma. Igaljuhul, ta pistis ühe kaabli pistikusse ja oli juba valmis lahkuma.

Ma küsisin ta käest, et kas ta mulle lauatelefoni numbrit ei peaks andma? Selle peale tuli ainult “Ohh”. Kirjutas mulle mu numbri ja kontrollis oma aparaadiga ning muidugi järgmine sõna, mida tean unepealt oli “Problem”. Tuli välja, et telefoninumber, mis mulle anti on juba Sharjah emiraadis kasutusel ning üldse see number ei tööta Ajmanis. Tublid poisid!

Kokkuvõttes ma tühistasin kogu teenuse, pakkisin ta kaablid juhtmed ja muu nodi kokku ja soovisin talle ilusat õhtut. Enne seda palusin tal mu WIFI ruuter modemiga ühendada. Mingi kasu pidi temast ju ometi olema.

Harjusin juba mõttega, et jätkan ainult internetikasutajana, kui korraga öösel sain sõnumi, et tehnik tuleb mulle külla 4ndal mail. Sel hetkel olin ma juba muutunud kiuslikuks. Ma eeldasin, et mulle helistatakse Etisalatist ning vabandatakse juhtunu pärast. Seda oli palju eeldada. Selle eest sain 01.05 4 kõnet neljalt erinevalt tehnikult, kes kõik soovisid mulle nüüd ja kohe teenust paigaldama tulla. Stopp. Ma saatsin nad kõik pikalt ning ütlesin, et keegi ei tule midagi paigaldama enne, kui ma olen saanud mingi selgituse kontorist. Ma tühistan teenuse ja ilma igasuguse infota saan korraga teate, et tehnik on minu poole teel. WTF!!! Kui ma olin ka juba viienda tehniku pikalt saatnud, tuli ka kõne kontorist, kus vabandati ette ja taha ning ma sain ka teataval määral piisava selgituse ja vabanduse.  Mulle öeldi, et tehnik võtab minuga ühendust ja muu viisakas gräpp, mida kliendile ajama peab.

Samal päeval helistas ka tehnik. Kõne sisu, et a la ma olen nüüd Ajmanis ning kus sa elad ja ma olen 10 min pärast seal. Väga tore, et sa Ajmanis oled ning minu koju 10 min jõuad, kuid mina olen kodus alles 3 tunni pärast 🙂 Jah, see võib tunduda ulmeline asi, kuid ma siiski töötan siin tööpäevadel ning ei ole meeleheitlik koduperenaine, kelle päevane dilemma on praadida banaani kookose- või päevalilleõlis 🙂

Sain teenuse koju ning kõik paistis nagu toimivat. Kui ma proovisin helistada mobiilile või “Toll Free” numbrile, siis telefon ei ühendanud liini. Kõik kõned lauatelefonide vahel toimivad. Võtsin uuesti kõne Etisalat klienditeenindusse, kus sain järjekordselt oma tolerantsust ning närve proovile panna. See ei tulnud seekord kõige paremini välja. Ma ei saa mainimata jätta, et Etisalat kõnekeskus asub Egiptuses. 15 min üritas klienditeenindaja suunata mind vaatama valget blinkivad karpi seinal, mida mul ei ole kunagi olnud. Ta ei saanud aru, et mul on seinas vaid üks modem, kuhu jooksevad kõik interneti, TV ja telefoni kaablid kokku.

Mingi hetk ma soovitasin tal selgeks teha, mis seadeid Etisalat kodudesse paigaldab, enne kui hakkab nõudma valget blinkivat karpi. Ta jõudis ka tõdemusele, et liin ei ole üldse ühendatud.Tubli poiss. Ma küll helistasin lauatelefonilt ning suutsin temaga 15 min suhelda, kuid tema andmete järgi on mul ilmselt telefonikaabel modemist lahtiühendatud. Kui ta juba 10ndat korda mulle lausus “Please hold, while i am checking the details”, panin lihtsalt toru hargile. Nüüd kogun ennast ja katsun leida emotsioonaselt stabiilsema hetke, kui suudan end nende lainele panna ning edasi võidelda.

Muidu olen viimased nädalad rahulikumalt võtnud. Päevad hakkavad aina kuumemaks minema ning soov väljas möllata ainult kahaneb. Loen usinalt raamatuid ning soovin teadlikult eraldada end siinsest kultuurivaenulikust hoiakust. Käisin ranna promenaadil jalutamas ning avastasin ühe noormehe, kes hoolega paksu raamatut luges. Mu hinge tuli kohe soe tunne, kuniks ma talle lähemale jõudsin. Tuli välja, et see raamat oli Nissan Patroli manuaal 🙂 🙂 🙂

 

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s