Uus seadus vesipiibu sõpradele

See, et Sharjahs on vesipiip igasuguses versioonis keelatud, ei ole enam uudis. Abu Dhabi ja Dubai võtsid vastu ka uue seaduse, mis keelab avalikes kohtades (nt. rannad, pargid) vesipiibu nautimise. Samuti keelatakse vesipiibu pakkumine restoranidel ja baaridel, mis asuvad Cornichel (rannapromenaadil).

Firmadega on asi lihtsam. Järgmisel aastal neil ei pikendata lihtsalt vesipiibu litsentsi. Eraisikud saavad “on the spot” 500 AED (ca 100 eur) trahvi. Dubais on selleks lausa loodud 23-liikmeline meeskond, kes mööda randu ja avalikke kohti patseerib ning korra majja loob. 

Seega täiesti süütust plaanist pidada rannas üks kihv piknik koos hea ja paremaga võib ootamatu lõpu saada.

Natuke teine teema, kuid suitsuga seotud. Ajmanis ja Sharjahs on väikestel poekestel keelatud suitsu müük. Ametlik luba on ainult suurtel poekettidel. Põhjus on samas ka loogiline. Nii üritatakse vältida olukordi, kus suits on alaealistele kättesaadav. Näiteks minu kodu all poes asuvad suitsud kartulikrõpsu kastides ja müüakse neid vaid teada-tuntud nägudele, et suitsu ostev klient ei osutuks kontrollijaks 🙂

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s