14-17% hinnatõusu

Täna sain uudise, kus minu armastatud FEWA tõstab elektri- ja veehinda uuest aastast kuni 17%.  Ma ei ole pahane ning tige antud otsuse peale, vaid toetan kahe käega. Mis sellest, et hakkan ise ka rohkem maksa. Loodan, et ülejaanud jobud, kelle pärast antud otsus vastu võeti, võtavad mõistuse pähe või leiavad end pankrotist :).

Nimelt vee ja elektri tarbimine on siin täiesti süüdimatu. Ma ise olen elanud koos inimestega, kes jätavad konditsioneeri 9h tööle kuni viibivad tööl. Igas toas põleb tuli, sest elekter ja vesi on ju odav.

Väike võrdlus ka minu kolleegiga. Me  mõlemad elame stuudios ning üksinda. Minu arve eelmine kuu (arvestame, et ilmad on veel kuumad) oli 120 aAED ca 25 EUR ning kolleegi arve 430 AED ca 90 EUR. Tekib küsimus, mis eluks vajalikku läheb tal vee ja elektri tarbimisel minust 4x rohkem vaja :)?

Ainuüksi Sharjah on number 1 maailmas prügi tootmisel ja vee tarbimisel. Resursse kasutatakse ohjeldamatult ning ainuke viis, mis paneb inimesi mõtlema on see, kui see kajastub tema rahakotis. Seega minu poolt andku tuld ja väänaku ka veel kõiksuguseid trahve prahi loopimise eest jne. Kui nad seda ei teeks, siis elaksime ammu juba nagu Indias – väiksel prügimäel Lähis – Idas 🙂

http://gulfnews.com/news/gulf/uae/general/uae-water-and-electricity-rates-increased-1.1254387

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s